13.12.2012      8:16
HP Converged Cloud

HP dopolnil ponudbo z novimi rešitvami za hibridna računalniška okolja

HP Cloud Service Automation

Nova rešitve za večjo prilagodljivost in inovatovnost ter nižje stroške

HP je na svojem največjem dogodku v regiji, na HP Discover v Frankfurtu, predstavil novosti v svoji ponudbi HP Converged Cloud, med njimi osnovne in temeljne rešitve, ki povečujejo prilagodljivost in inovativnost strank ter nižajo njihove stroške.

Nove rešitve so namenjene uporabi v zasebnih, upravljanih in javnih računalniških oblakih, med njimi:

Nova raziskava

Nova raziskava, ki jo je naročil HP, zagovarja potrebo po rešitvah za tradicionalne, zasebne, upravljane in javne računalniške oblake. Vprašani so nakazali, da 75 odstotkov vodilnih, odgovornih za IT in poslovanje, namerava uvesti hibriden model informacijskega okolja v svoje poslovanje. Hkrati 65 odstotkov vprašanih skrbijo obstoječe pogodbe z dobavitelji in omejitve, ki iz teh izhajajo. 72 odstotkov jih je dejalo, da je prenosljivost opravil med različnimi modeli računalniških oblakov pomembna za njihove namestitve v oblaku.

Zagotavljanje izbire v hibridnih okoljih

HP je dodatno nadgradil funkcionalnost svojega HP CloudSystem, da bi zagotovil dostopnost in enostavnost namestitve rešitev v računalniških oblakih. Osnovano na HP Converged Infrastructure in programski opremi HP Cloud Service Automation, nove izboljšave omogočajo strankam:

• upravljanje okolij v oblakih za nižje stroške in večjo varnost ter dostopnost, z odprto, razširljivo arhitekturo za heterogena IT okolja, vključno s podporo za KVM (»Kernel-based Virtual Machines«) in virtualizacijske tehnologije družb HP, Microsoft in VMware;
  • takojšen dostop do dodatnih kapacitet in upravljanje neuravnoteženih storitvenih zahtevkov, po potrebi in s plačilom po porabi, z novimi HP CloudSystem funkcionalnostmi;
  • krajši čas administriranja in hitrejši razvoj nabora storitev z razširjenim portfeljem HP Cloud Maps, ki obsega tudi 50 novih prednastavljenih paketov aplikacij. Portfelj sedaj vsebuje preko 200 predlog, ki strankam omogočajo ustvariti katalog aplikacij in storitev po njihovi meri, z enostavno namestitvijo.

Zagotavljanje konsistentnosti v upravljanju hibridnih okolij

HP je predstavil tudi novo verzijo HP CSA, ki je na voljo kot del HP CloudSystem ali samostojno. HP CSA 3.1 ponuja stranka celovito, poenoteno platformo za upravljanje aplikacij in infrastrukture v oblakih. Nova verzija zagotavlja poslovno kontinuiteto z visoko razpoložljivo arhitekturo, ki deluje tudi v primeru napake sistema. Dodatno, HP CSA 3.1 nudi večjo zaščito pred nevarnostmi s HP TippingPoint varnostnimi rešitvami in pospešuje uvajanje storitev do točke uporabe v javnih, zasebnih in hibridnih računalniških oblakih.

HP CDA 1.1 omogoča uvajanje aplikacij v krajšem času. Rešitev v celoti avtomatizira pripravo aplikacijskih procesov in omogoča strankam uvesti kakovostne aplikacije brez zamud, ki jih običajno povzročajo ročne predaje med ekipami v življenjskem ciklu aplikacij.

HP je predstavil tudi HP Cloud Solutions for CSPs, ki ponudnikom komunikacijskim storitev omogočajo vzpostaviti in upravljati javne računalniške oblake za svoje stranke - majhna in srednje velika podjetja. S tem ko se preoblikujejo v ponudnike storitev v oblaku lahko ponudniki komunikacijskih storitev dobičkonosno vzpostavijo, upravljajo in tržijo infrastrukturo v računalniških oblakih, da bi omogočili hitrejše uvajanje novih storitev za svoje poslovne stranke.

Zagotavljanje zaupanja v uporabo storitev v oblakih

Nove funkcionalnosti v HP Cloud Services omogočajo organizacijam vseh velikosti zanesljivo prenesti delovna opravila v oblak. Med novostmi:

• splošna dostopnost HP Cloud Compute, rešitev za ustvarjanje in prilagajanje računskih instanc po potrebi in s plačilom po porabi;
  • nadgradnja HP Cloud Block Storage, rešitve za shranjevaje podatkov, ki omogoča uporabnikom enostavno prenesti podatke iz ene računske instance v drugo, v javno beta verzijo;
  • HP Cloud Application Platform as a Service (PaaS) omogoča podjetjem, razvijalcem in neodvisnim ponudnikom programske opreme osredotočati se na razvijanje aplikacij. S temelji v projektu Cloud Foundry Open PaaS, rešitev podpira multiaplikacijsko infrastrukturo s takojšnjim dodeljevanjem virov;
  • HP Cloud Workload Migration Services pomagajo uporabnikom oceniti, načrtovati in razbremeniti obstoječa delovna opravila z njihovim prenosom v javni oblak družbe HP brez motenja uporabnikov.

Zagotavljanje zanesljivosti v dobavnih verigah

Nadgrajen HP Global Product Authentication Service (GPAS) lastnikom blagovnih znamk omogoča prepoznavanje, soočanje in odpravljanje pojava ponarejenih dobrin in aktivnosti. Varnostna rešitev za proizvodna podjetja, namenjena uporabi v oblaku, obsega realno-časovno dokazovanje pristnosti in intuitivni spletni portal z napredno poslovno inteligenco za verifikacijo izdelkov in sledenje prevaram.

Povezave:HP Discover 2012, HP

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Kako s predstavitvijo ubiti publiko? 4
Modri Janez  |  Članek je izvrsten, moral bi ga prebrat ...
Bomo svoje strahove v prihodnosti premagovali... 1
abhorsen.  |  Bravo oni dobra marketinška poteza. Kar...