Računalništvo, telefonija
14.08.2012 15:57

Deli z drugimi:

Share

HP-jeva tehnologija spodbuja ustvarjalnost v priljubljeni resničnostni seriji Project Runway

V deseti sezoni televizijske oddaje oblikovalci ustvarjajo najsodobnejše modne trende s pomočjo tehnologij podjetij HP in Intel.
HP-jeva tehnologija spodbuja ustvarjalnost v priljubljeni resničnostni seriji Project Runway
HP-jeva tehnologija spodbuja ustvarjalnost v priljubljeni resničnostni seriji Project Runway

HP-jeva tehnologija se v deseti sezoni resničnostne serije Project Runway, nominirane za nagrado Emmy, vrača v oddajo. S tem bodo proslavili deset let privlačnih modnih tekmovanj ter predstavili vedno bolj pomembno vlogo tehnologij pri ustvarjanju.

V deseti sezoni, ki se je v ZDA začela ta mesec, se bo med seboj pomerilo 16 ambicioznih oblikovalcev, ki se bodo potegovali za priložnost, da svojo kolekcijo predstavijo na tednu mode v New Yorku. Zmagovalec bo prejel paket tehnoloških rešitev v skupni vrednosti 50.000 USD, ki ga podarjata podjetji HP in Intel. Tehnologije bodo zmagovalcu pomagale pri ustanovitvi lastnega oblikovalskega podjetja.

Oblikovalci, ki bodo svoje svinčnike in papir zamenjali za HP-jeve najnovejše računalnike z zasloni na dotik, bodo lahko svoje ideje najprej uresničili, izpopolnili in prikazali v digitalni obliki, nato pa oblikovali fizične vzorce za predstavitev na modni pisti.

V prejšnjih sezonah je HP prvič predstavil nekatere svoje izdelke. V sedmi sezoni, na primer, so oblikovalci razvijali svoje vzorce s pomočjo računalnikov HP TouchSmart, v deveti sezoni pa so pripravili čudovite video posnetke, ki so se predvajali v ozadju modne piste. Deseta sezona bo še ena priložnost za srečanje mode s tehnologijo, ko bodo oblikovalci lahko pokazali svoje znanje.

Oblikovalci bodo v oddaji Project Runway za risanje in oblikovanje uporabljali zmogljive in intuitivne integrirane namizne računalnike HP TouchSmart 520 (AiO), opremljene z najnovejšimi Intelovimi procesorji. Za tiskanje izdelkov jim bodo v studiu na voljo tudi večnamenski tiskalniki HP ENVY AiO. Izzive zunaj delavnice pa bodo premagovali s pomočjo HP-jevih novih tankih in lahkih prenosnikov Ultrabook, ki uporabljajo Intelove tehnologije, ter najnovejših prenosnikov HP Elitebook, ki jim bodo služili kot digitalni pomočniki.

Priljubljena serija Project Runway, ki jo vodi supermodel in modna ikona Heidi Klum, je priložnost za obetavne oblikovalce, da se na svojo poklicno pot v modi podajo pod budnim očesom Tima Gunna, mentorja in glavnega kreativnega vodjo pri podjetju Liz Claiborne. Oddaja je bila leta 2010 izbrana za prvo in najbolj gledano resničnostno oddajo kabelske televizije. Največjo gledanost ima pri ženskah od 18 do 49 let, od 25 do 54 let in nad 18 let, pri odraslih od 18 do 49 let in nad 18 let ter v gospodinjstvih. Nedavno je bila nagrajena z medijsko nagrado za najboljši resničnostni program (2011 GLAAD Media Award for Outstanding Reality Program) ter je nominirana za nagrado Critics’ Choice Television Award v kategoriji Reality-Competition Program.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640