10.12.2012      12:17
Najpomembnejše novosti na področju shranjevanja podatkov v zadnjem desetletju

HP poenostavlja shranjevanje podatkov s poenoteno arhitekturo za podjetja vseh velikosti

HP 3PAR 7400 kontrolerHP 3PAR 7400 kontroler

HP je na svojem največjem dogodku v regiji, na HP Discover v Frankfurtu, predstavil novosti v svoji ponudbi rešitev za shranjevanje podatkov. Inovativne in prve tovrstne rešitve na trgu odpravljajo kompleksnost in neučinkovitost na področju shranjevanja podatkov s poenoteno arhitekturo za organizacije vseh velikosti. Med novosti v ponudbi sodijo HP 3PAR StoreServ Storage, HP StoreAll Storage in HP StoreOnce Backup.

Veliko organizacij porabi tudi do 70 odstotkov svojih IT proračunov za kapacitete, ki dejansko ne shranjujejo podatkov(1), medtem ko se administratorji trudijo upravljati na desetine nezdružljivih shranjevalnih sistemov. Posledica tega so rigidne infrastrukture, ki organizacije prisilijo v izbiranje med funkcionalnostjo in cenovno dostopnostjo.

Nova ponudba strojne in programske opreme povečuje prilagodljivost podjetij

V letu 2011 je HP napovedal ponudbo Converged Storage kot odgovor na omejitve, ki jih povzročajo zastarele rešitve za shranjevanje podatkov in so posledica rastoče količine t. i. človeških informacij, konvergence infrastrukture in pojava IT kot storitve (angl. »IT-as-a-Service«). HP Converged Storage uvaja nov pristop k shranjevanju podatkov, kjer je moč poenoteno arhitekturo aplicirati v več oblikah in velikostih, a hkrati ohraniti skupne podatkovne storitve za aplikacije. Ta vizija stremi tudi k optimizaciji HDD in SSD diskov.

HP je svojo ponudbo razširil z:

• HP 3PAR StoreServ 7000 Storage, edinim sistemom srednjega zmogljivostnega razreda s štirimi kontrolerji na trgu. Omogoča vrhunsko razpoložljivost za shranjevanje podatkov in kakovostne storitvene funkcije po dostopni ceni(2). S storitveno podporo podatkovnim blokom in datotekam je sistem na voljo z HDD in SSD ali z izključno SSD konfiguracijo, ki je sposobna opraviti 320.000 vhodno-izhodnih operacij na sekundo – 2,4 krat več kot konkurenčni izdelek podobnega cenovnega razreda(3);
  • HP StoreAll Storage, zelo prilagodljivo platformo za dostopanje do podatkovnih gradnikov in datotek, ki zagotavlja poenostavljeno okolje za upravljanje z velikimi količinami podatkov in podatkov v računalniških oblakih. Rešitev zmanjšuje potrebo po dodatnih administratorjih in strojni opremi. HP StoreAll Express Query so razvili HP Labs, raziskovalni oddelki podjetja HP. Rešitev je podatkovna baza za metapodatke, ki omogoča strankam opraviti iskanje 100.000 krat hitreje kot predhodne metode iskanja po podatkovnih sistemih(4). S tem pomembno podpira dobre poslovne odločitve, ki temeljijo na ažurnih podatkih. Integracija z HP Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL) razbremenjuje procesna opravila v HP StoreAll, s tem je moč hitro opraviti analitiko z več aktualnimi podatki in manjšo porabo računskih zmogljivosti.  Dodatna integracija s HP StoreAll in HP Autonomy Consolidated Archive ter certifikacija aplikacij drugih, neodvisnih ponudnikov programske opreme, zagotavlja varno in dolgoročno zaščito digitalnega premoženja;
  • HP StoreOnce 2000 in 4000 Backup, s podporo za programsko opremo HP StoreOnce Catalyst, zagotavlja učinkovit prenos podatkov in visoko zmogljivost deduplikacije. S tem zmanjšuje stroške zaščite podatkov na oddaljenih lokacijah in podatkovnih centrih. Novi modeli opravljajo varnostno zaščito podatkov tudi do trikrat hitreje in za 35 odstotkov ceneje kot konkurenčni sistemi(5).

Za višji donos informacij, posameznikov in infrastrukture

HP Converged Storage inovacije pomagajo strankam poenostaviti infrastrukturo za shranjevanje podatkov in se odzivati na nepredvidljive zahteve. Hkrati povečujejo vrednost, ki jih organizacije ustvarjajo s svojimi investicijami na treh področjih:

• donos na informacijo – z omogočanjem boljših in hitrejših odločitev s tehnologijami, kot so integrirano iskanje in analitika za izkoristek vrednosti vseh vrst informacij;
  • donos na infrastrukturo – z izboljšanjem uporabe virov preko polimorfične zasnove in učinkovitih tehnologij, ki razpolavljajo potrebe po kapacitetah;
  • donos na posameznika – z zagotavljanjem skupnih podatkovnih storitev in centraliziranega upravljanja na ravni več sistemov, za nižji vložek administratorskega časa in manjšo kompleksnost.

HP je predstavil tudi nove storitve, ki strankam pomagajo optimizirati svojo investicijo in ustvariti pravo okolje za njihovo poslovanje. Med njimi:

• tehnološke storitve, ki pomagajo optimizirati zmogljivost HP StoreOnce in pohitrijo prehod z HP Enterprise Virtual Array na HP 3PAR Storage;
  • program HP Financial Services Capacity on Demand, ki pomaga strankam odzivati se na nepredvidljive potrebe in takoj pridobiti prostor za shranjevanje podatkov preko lastnih razpoložljivih kapacitet;
  • HP Storage Management Services integrirajo HP 3PAR StoreServ, HP StoreAll in HP StoreOnce Storage ter ponujajo podjetjem nove HP tehnologije za shranjevanje podatkov z izkušnjami upravljanja sistemov in najboljših praks.

Cene in dostopnost(6)

• HP StoreServ 7200 je na voljo po vsem svetu s ceno od 20.000 USD. Cene za HP StoreServ 7400 se začnejo pri 32.000 USD. HP Priority Optimization bo na voljo v 2013.
  • HP StoreAll Storage bo predvidoma na voljo po vsem svetu po 20.12.2012, s ceno okoli 0,91 USD za GB.
  • Sistem HP StoreOnce 6200 Backup je na voljo po vsem svetu z začetno ceno okoli 250.000 USD. Cene za sisteme HP StoreOnce 2000 Backup se začnejo pri 10.000 USD, cene za sisteme StoreOnce 4000 Backup pa pri 30.000 USD. Oba sistema sta že na voljo po vsem svetu. Licence za programsko opremo HP StoreOnce Catalyst so na voljo od 500 USD

(1)      Raziskava družbe Evaluator Group, ki je pokazala, da povprečna organizacija koristi le 30 odstotkov kapacitet fizičnih pogonov za aplikacije.

(2)      Interna analiza družbe HP o konkurenčni ponudbi, upoštevajoč tržne deleže.

(3)      Temelječ na internih IOMETER testiranjih podobnih strojnih konfiguracij z uporabo 8K 100 ostotkov Random Reads, primerjajoč All-SSD HP 3PAR StoreServ 7000 z  vodilnim srednje zmogljivim sistemom na trgu.

(4)      Interna primerjava tradicionalnih skeniranj datotečnih sistemov z HP StoreAll Express Query. HP Express Query je potreboval  1,434 sekunde za zaključek operacije. Predhodni iskalni ukaz je potreboval 151,278.706 sekund.

(5)      Interna primerjava javno dostopnih podatkov.

(6)      Cene v ZDA. Dejanske cene lahko odstopajo.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Bomo baterije prenosnikov kmalu polnili le še... 5
Bojan Najob  |  Non stop nas že nekaj let filate s senzi...
Bomo baterije prenosnikov kmalu polnili le še... 5
zgubar  |  Seveda bo kmalu! Ampak samo zato, ker je...