Računalništvo, telefonija
04.02.2013 18:05
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP predstavil razburljive hibridne in poslovne naprave ter novo multimedijsko storitev

HP je danes v ljubljanskem Nebotičniku predstavil naprave, ki zares sodijo v sam vrh.
HP je danes v ljubljanskem Nebotičniku predstavil naprave, ki zares sodijo v sam vrh.

HP je danes v ljubljanskem Nebotičniku predstavil naprave, ki zares sodijo v sam vrh. Novi HP ElitePad, Envy x2, EliteBook Folio in EliteBook revolve so vsaka zase izjemna naprava. Z omenjenimi napravami HP cilja na utrditev položaja vodilnega ponudnika osebnih računalnikov – tudi v Sloveniji.

Primož Šabec, direktor skupine PSG pri HP Slovenija, je predstavil podatke družbe HP v preteklem letu, ta je v svetovnem merilu ustvarila za 120 milijard evrov prihodkov, v Sloveniji pa so bili ti nižji kot lansko leto. Po nekaterih podatkih je HP tudi prvi v svetu po številu prodanih enot, to je kar 58 milijonov prodanih računalnikov ali kar šest milijonov več kot prvi konkurent.

»Tudi v prihodnje bo HP razvijal rešitve in izdelke, ki bodo v soskladju s pričakovanji kupcev. Gre predvsem za prilagodljive IT rešitve, povezljivost in mobilnost ter storitve v oblaku«, je povedal g. Šabec. »Na danes predstavljene izdelke smo pri HP zelo ponosni, saj gre za izdelke ki ustrezajo vsem zahtevam poslovnih uporabnikov, še posebej kar zadeva varnost in povezljivost«, je še dodal. »HP Elitebook revolve je bil na sejmu CES celo razglašen za najboljši prenosnik«.

Tomaž Podlipnik iz HP Slovenija je predstavil naslednje izdelke:

  • HP Elitepad 900 je pravi poslovni tablični računalnik, vgrajen v lepo, lahko in masivno ohišje iz kakovostnih alu zlitin. Poleg zaslona pod gorilla glass, in operacijskega sistema Windows 8 PRO, ga odlikuje še širok nabor dodatkov, med katerimi izstopajo ElitePad Smart Jacket, pametni ovitek, ki nudi več možnosti za povezovanje in daljše trajanje baterije, razširitvena postaja in productivity jacket, ovitek, ki je hkrati tudi tipkovnica vsebuje pa tudi čitalec kartic in druge pripomočke za povezovanje.
  • HP Envy x2 je zmogljiv in izredno tanek osebni računalnik, ki v eni napravi združuje prednosti dveh. Gre za prenosnik, ki deluje tudi kot tablični računalnik. Zaslon je mogoče odstraniti in ga uporabljati kot tablični računalnik, saj je na tipkovnico pritrjen z magnetnim zaklopom. Uporabnikom ni več treba izbirati med izdelkom za ustvarjanje bogatih vsebin in izdelkom za zabavo na poti – sedaj imajo namreč vse možnosti v eni napravi. HP Envy x2 je že na voljo tudi v Sloveniji, njegova cena znaša 849€.
  • HP EliteBook Folio 9470m je izjemno tanke in lahke oblike. Zagotavlja vmesnike za poslovna okolja in baterijo, ki jo je mogoče zamenjati med delovanjem. Tako je zasnovana za strokovnjake, ki delajo na poti. Tudi ta izdelek je že na voljo na slovenskem trgu, cene zanj pa so od 1.299€ naprej.
  • HP EliteBook Revolve dovoljuje uporabnikom, da svoje delo pokažejo ostalim tako, da zavrtijo zaslon na dotik v poljubni smeri. Računalnik lahko zložijo tudi v ultra-mobilno tablico. Izdelek je namenjen za uporabo v živahnih poslovnih okoljih. HP EliteBook Revolve prihaja na trg predvidoma v marcu, cene pa še niso znane.

Ob zaključku predstavitev je HP predstavil tudi novo glasbeno storitev, ki je v sodelovanju z Universal Music in Beats Pro na voljo na nekaterih novih HP računalnikih. Storitev HP Connected Music omogoča brezplačno poslušanje glasbe izpod okrilja hiše Universal Music, na predstavitvi pa so premierno predvajali videospot skupine Zebra Dots. S predstavljenimi izdelki je HP še enkrat dokazal, da sodi na sam vrh proizvajalcev osebnih računalnikov in to simbolično predstavil na vrhu Nebotičnika.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več