20.02.2012      18:48
HP Thin Client T510 in T610

HP predstavlja tanke odjemalce

Podjetje HP je predstavilo novi družini zmogljivih in prilagodljivih tankih odjemalcev HP t610 in HP t510, ki prinašata napredne možnosti za višjo varnost in zmogljivost. Obe seriji vključujeta dvojedrne procesorje in možnosti za prikaz grafike v visoki ločljivosti.

HP-jevi tanki odjemalci so ustvarjeni za poslovna okolja, kjer zaposleni dostopajo do oddaljenih aplikacij in virtualnih namizij, saj jim omogočajo dostop do aplikacij in podatkov v skupni rabi na strežnikih, s čimer bistveno znižujejo operativne stroške in povečujejo varnost podatkov.

Seriji HP t610 in HP t510 sta del HP-jeve ponudbe prilagodljivih tankih odjemalcev ter nudita mnogo več kot številni drugi osnovni tanki odjemalci. Med drugim omogočata uporabo več monitorjev in oddaljenih povezav, izboljšano zmogljivost pri predvajanju večpredstavnostnih vsebin ter različne možnosti za povezovanje.

Nove vgrajene varnostne možnosti

Serija tankih odjemalcev HP t610 je prva z vključenim sistemom BIOS, ki je skladen z varnostnimi priporočili Narodnega inštituta za standarde in tehnologijo (NIST). Tako zagotavlja varnostno identifikacijo za računalniška okolja z občutljivimi podatki in podjetjem nudi dodatno raven zaščite poslovnih podatkov.

Poleg tega je to prva serija tankih odjemalcev, ki nudi integriran varnostni modul Trusted Platform Module. Gre za varnostni čip za šifriranje, ki omogoča dostop le v tista omrežja, ki so skladna s certifikacijskimi zahtevami skupine za zaupanja vredno računalništvo Trusted Computing Group.

Zmogljivost z dvojedrnimi procesorji

Tanki odjemalci HP t610 temeljijo na dvojedrnem procesorju Fusion AMD G-series, ki je s frekvenco 1,65 Ghz najhitrejši dvojedrni procesor v svojem razredu, ter vključujejo grafični modul visoke ločljivosti podjetja AMD.(1)  Tanki odjemalci so pasivno hlajeni, kar pomeni, da znižujejo raven hrupa v pisarnah, v končnih napravah pa ni gibljivih delov.

AMD-jeva procesorska enota Fusion (APU) združuje procesor nizke porabe z vgrajeno grafično kartico v eno integrirano enoto, ki zagotavlja izjemno zmogljivo predvajanje večpredstavnostnih vsebin ob nizki porabi energije. S podporo za tehnologijo DirectX11, ki prinaša tridimenzionalne grafične učinke in zmogljive grafične možnosti, lahki odjemalci HP t610 vključujejo tudi tehnologijo AMD Turbo Core za dodatno zmogljivost brez večje porabe.

Večjo zanesljivost in možnost uporabe v različnih delovnih okoljih pa zagotavlja sistem HP Active Thermal Management, ki tudi v najbolj neprijaznih okoljih preprečuje izklop naprave zaradi pregrevanja.

Tanki odjemalci HP t610 so na voljo z dvema ohišjema: Standard in PLUS. Različica PLUS vključuje dodatne vmesnike in podporo za štiri monitorje. Na voljo so tudi možnosti za povezovanje z optičnimi omrežji in brezzžičnimi omrežji 802.11 a/b/g/n. Model ima dvojno anteno za boljšo povezljivost.

Združljivi so s priljubljeno programsko opremo za upravljanje tankih odjemalcev in operacijskimi sistemi, kot so Microsoft Windows Embedded Standard 7, Microsoft Windows Embedded Standard 2009 in ThinPro, operacijski sistem Linux, prilagojen za HP-jeve lahke odjemalce. Na voljo so tudi konfiguracije, ki uporabljajo tehnologijo za oddaljeno upravljanje HP Smart Client Technology. Gre za edinstveno tehnologijo, ki jo je razvilo podjetje HP za ta razred prilagodljivih in visoko učinkovitih tankih odjemalcev.

Tudi serija tankih odjemalcev HP t510 vključuje najzmogljivejši procesor v svojem razredu ter podpira do dva digitalna zaslona. Dvojedrni procesor VIA Eden X2 U4200 s frekvenco delovanja 1 GHz zagotavlja zmogljivost pri lokalni obdelavi podatkov na računalniku in obenem prinaša višjo zmogljivost pri oddaljenih sejah.

Grafični modul VIA ChromotionHD 2.0 omogoča hitrejše delovanje pri prenosu večpredstavnostnih vsebin in uporabnikom zagotavlja izboljšano spletno brskanje ter prikaz večpredstavnostnih vsebin med oddaljenimi sejami.

Tanki odjemalci serij HP t510 in HP t610 pri uporabi virtualnih namiznih okolij zagotavljajo uporabniško izkušnjo, podobno izkušnji na običajnih osebnih računalnikih. Obe platformi namesto 1 GB pomnilnika, ki je bil običajno na voljo na HP-jevih tankih odjemalcih, zagotavljata 2 GB pomnilnika.

Programska oprema za upravljanje

Orodja HP Easy Tools omogočajo preprosto nastavitev tankih odjemalcev HP t610 in HP t510, ki vključujejo izboljšano programsko opremo HP Device Manager za oddaljeno upravljanje.

Obe seriji sta zasnovani tako, da lahko administratorji tanke odjemalce HP t510 in HPt610 preprosto vpeljejo in upravljajo s programsko opremo Microsoft System Center Configuration Manager.   Z novim dodatkom za upravljanje namestitvenih slik HP Imaging Plug-In za orodje Microsoft Windows Embedded Device Manager 2011 lahko podjetja preprosto vpeljejo namestitvene slike na tanke odjemalce, ki temeljijo na operacijskem sistemu WES7.

Obe seriji tankih odjemalcev sta optimizirani za integracijo z najnovejšo programsko opremo za virtualizacijo, kar vključuje rešitve Citrix XenApp in XenDesktop ter Microsoft RDP 7 in VMware View.

Serija tankih odjemalcev HP t510 je na voljo po začetni ceni 319 EUR.  Serija tankih odjemalcev HP t610 je na voljo po začetni ceni 389 EUR. Obe seriji naj bi bili v regiji EMEA na voljo aprila in maja.

Povezave:Hp

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Končno! Razkrili vzrok samovžiga telefonov Ga... 3
Diverzant  |  bla bla bla,ma kako ohišje kriva je bil...
Aplikacija, ki da življenje bankovcu za en do... 1
Justin.Forfunky  |  Aplikacija zavrne repliko Mone Lise. Zak...