Računalništvo, telefonija
26.08.2014 19:26
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Httpool v partnerstvu s Twitter-jem

Twitter je s podjetjem Httpool sklenil partnerstvo in slovensko podjetje imenoval za zastopnika oglasnega prostora na področju Centralne in Vzhodne Evrope.
Httpool v partnerstvu s Twitter-jem
Httpool v partnerstvu s Twitter-jem

Agencije in oglaševalci bodo odslej lahko s pomočjo Httpoola popolnoma izkoristili priložnosti, ki jih ponuja Twitter. V partnerstvo so vključene države Avstrija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Makedonija, Romunija, Srbija, Slovenija, Švica in Ukrajina.


Twitter je vseprisoten, javen, pogovoren, njegova uporaba pa je široko razširjena. Platforma ima več kot 271 milijonov aktivnih uporabnikov, oglaševalci po vsem svetu pa uporabljajo Twitter z namenom interakcije z obstoječimi ter za doseganje novih potencialnih potrošnikov.

“Z več kot 500 milijoni dnevno poslanimi tviti Twitter predstavlja mesto za pogovore s prijatelji ali uporabniki z drugega konca sveta. Posamezniki uporabljajo Twitter, da se seznanjajo z aktualnimi dogodki po svetu. Prav zato Twitter predstavlja odlično mesto za blagovne znamke kot tudi za vzpostavitev interakcije s potrošniki,” je povedala Katie Lampe, direktorica prodaje podjetja Twitter za področje Evrope, Srednjega vzhoda in Afrike. “Podjetja iz držav Osrednje in Vzhodne Evrope že uporabljajo Twitter za spremljanje svojih ciljnih skupin in posredno promocijo, zato nas partnerstvo s podjetjem Httpool toliko bolj navdušuje, saj bo to le še dodatno pripomoglo k širitvi komunikacijskih aktivnosti podjetij.”

Trije od petih uporabnikov Twitterja sledijo vsaj eni blagovni znamki. 76 % uporabnikov Twitterja je aktivnih tudi prek mobilnih naprav, kar daje oglaševalcem odlično priložnost, da stopijo v stik s potrošniki, ko so le-ti na poti in v tistem trenutku, ko je njihova vsebina zanje najbolj relevantna. Tako je raziskava pokazala, da eden od treh uporabnikov, ki sledi blagovni znamki na Twitterju, v nadaljevanju tudi opravi nakup te blagovne znamke.

“Twitter je edinstven zaradi javnega dostopa in uporabe v realnem času. S tem ljudem na enostaven način omogoča, da so na tekočem z vsem, kar jih zanima. Blagovnim znamkam, ki so prisotne na področju Centralne in Vzhodne Evrope, pa to omogoča odličen način povezovanja z obstoječimi in potencialnimi potrošniki v povezavi z njihovimi interesi, s pravim sporočilom v pravem trenutku. Veselimo se sodelovanja s Twitterjem in smo navdušeni, da prinašamo njegove oglaševalske produkte v našo regijo, s čimer bomo podjetjem pomagali širiti njihove skupnosti, ustvarjati njihove zgodbe, povečevati lojalnost in nenazadnje pospeševati njihovo prodajo,” je dejal Aljoša Jenko, ustanovitelj in direktor skupine Httpool.

“Twitter popolnoma ustreza Httpoolovi »cross-channel« poziciji. S pomočjo partnerstva bo Httpool svojim oglaševalcem omogočil dostop do najpomembnejših lokalnih ter mednarodnih oglaševalskih priložnosti iz enega mesta,” je še dodal Aleksander Mitrović, direktor Httpool Slovenija.

Imenovanje Httpoola kot Twitterjevega neposrednega prodajnega zastopnika bo blagovnim znamkam omogočilo dostop do vseh produktov, storitev in podpore, ki jo ponuja Twitter.

Twitter ponuja tri glavne oglaševalske produkte:

  • Promoted Tweets – Promovirani tviti so kot običajni tviti, le da ponujajo dodatno korist za oglaševalce, saj z njimi lahko dosežejo tako trenutne kot tudi potencialne sledilce, ki bi jih morebiti zanimala njihova vsebina.
  • Promoted Accounts – S pomočjo promoviranih računov si oglaševalci lahko na hiter način zgradijo aktivno skupnost zagovornikov in vplivnih uporabnikov, s katerimi lahko sodelujejo in komunicirajo na dolgi rok.
  • Promoted Trends – Promovirani trendi so popularne teme, ki se v danem trenutku odvijajo na Twitterju. Ti trendi so izpostavljeni ob uporabnikovi časovnici, zato so deležni odlične vidnosti.

Twitter blagovnim znamkam in agencijam, ki uporabljajo njihove oglaševalske produkte, zagotavlja tudi podrobno analizo oglasnih aktivnosti, kar jim ponuja dodaten vpogled v vedenje potrošnikov in možnost za optimizacijo kampanj za doseganje čim boljših rezultatov.

Za dodatne informacije o Twitterjevih poslovnih rešitvah in koristnih nasvetih o tem, kako najbolje izkoristiti vašo prisotnost na Twitter-ju, obiščite business.twitter.com.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HTTPOOL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HTTPOOL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HTTPOOL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več