24.08.2016      8:44
Z rastjo na globalnih trgih Huawei premaguje konkurenco

Huawei Consumer Business Group: Rezultati poslovanja za prvo polovico leta 2016

Huawei Consumer Business Group je objavil rezultate poslovanja za prvo polovico leta 2016. Prihodek se je z vseletno rastjo  povečal za 41% na 10.3 milijarde Evrov. Po svetu so prodali 60.56 milijonov pametnih telefonov in tako zabeležili kar 25% vseletno rast. Po raziskavah IDC, se je svetovna prodaja pametnih telefonov v prvi polovici leta 2016 povečala za le 3.1%. Huawei je tako s svojo rastjo dodobra prehitel konkurenco.

Generalni direktor Huawei Consumer BG, Richard Yu je dejal: '' Izredno hitro rast smo videli na trgih, ki so usmerjeni v premium pametne telefone, kot je Evropa in pa rastoče trge, kot so Severna Afrika, Osrednja Azija in Latinska Amerika.''

''Uspelo nam je ohraniti gospodarsko rast v tem izredno tekmovalnem trgu pametnih telefonov, kar priča Huaweijevi dolgoročni zavezanosti inovacijam, predvidevanju trendov med potrošniki in dvojni strategiji: fokusiranje na domače mednarodne trge. V prihodnje bomo nadaljevali sodelovanje z našimi partnerji v industriji, z namenom zagotavljanja odličnih nivojev storitev in razvijanja inovativnih izdelkov, ki združujejo tehnologijo, kakovost in stil.''

Rast na mednarodnih trgih je presegla rast na domačem trgu

V prvi polovici leta 2016 je Huawei Consumer BG še bolj optimiziral strukturo delovanja, čemur je sledila 1.6-krat hitrejša rast na globalnih trgih, v primerjavi s Kitajsko. Glede na poročila GFK, je Huaweijev tržni delež na globalnih trgih ob koncu maja letošnjega leta dosegel 11.4%. Na trgu pametnih telefonov v razponu od 440-530 EUR, se je Huaweijev tržni delež povečal za 10%.

Posebno dobri rezultati so bili opazni na evropskih tržiščih, kjer je Huawei doživel preboj na premium trge. Po podatkih GFK, je Huaweijev tržni delež v nekaterih evropskih državah presegel 15%. Huawei je dosegel preboj tudi na tradicionalno premium trgih, kot so Združeno Kraljestvo, Nemčija in Francija.

Tudi v Sloveniji tržni delež vztrajno raste. V  poletnih mesecih je le ta presegal 15%. Prodaja telefonov P9 in P9 Lite presega vsa pričakovanja. Model z dvema kamerama, ki je bil soustvarjen s podjetjem Leica, P9 se je prodal v več kot 5000 kosih, model P9 Lite pa preko 11.000.

Tudi v nekaterih ključnih Severno-afriških in Južno-pacifiških državah, se je Huawei uspel prebiti pod sam vrh. V Egiptu je tržni delež presegel 20%, na Novi Zelandiji pa 15%.

Močna rast prodaje je bila zabeležena tudi na rastočih trgih, v državah Latinske Amerike in Osrednje Azije. V nekaterih državah se je vseletna prodaja Huawei pametnih telefonov celo podvojila.

Na Kitajskem je Huawei ohranil vodilno mesto v industriji, s tržnim deležem 18,6%.

Huawei se osredotoča na pomembne inovacije

S konstantno rastjo prodaje, Huawei Consumer BG vztrajno kaže globoko zavezanost inovacijam v raziskavah in razvoju, s svojimi R&R centri po svetu, hkrati pa smo priča pomembnim prebojem, ki jih Huawei izkuša s svojimi izdelki, kanali in blagovnimi znamkami.

Huaweijevi paradni konji, kot so P9, Mate 8, Honor V8 in MateBook, so bili dobro sprejeti med potrošniki širom sveta. Prodaja telefona Mate 8 je bila za 65% večja, kot prodaja modela Mate 7, v istem časovnem obdobju. Do sedaj so prodali že 4.5 milijonov P9 in P9 Plus pametnih telefonov, pri čemer se je število prodanih naprav na mednarodnih trgih povečalo za 120%, v primerjavi s prodajo P8 v istem časovnem obdobju, prejšnje leto. Mate Book, Huaweijev prvi hibridni prenosnik, je na voljo v številnih državah po svetu, med drugim tudi v ZDA.

Huawei Consumer BG uresničuje svoje strateške zavezanosti in maja letos so se lahko pohvalili s kar 35.000 prodajnimi mesti po svetu, kar je 166% povišanje glede na prejšnje leto. Po GFK poročilih, je prodaja Huawei izdelkov dosegla več kot 150.000 potrošnikov po svetu.

Huawei si zavzema za nadaljnje vlaganje sredstev v šport, življenjski stil, modo in zabavo, kar pomaga znamko oživeti in povezati s potrošniki po svetu ter povečati zavedanje in globalno prepoznavnost znamke. Huawei bo tudi nadaljeval delo z mnogimi vodilnimi partnerji, kot so Leica, Swarowski, Harman Kardon, Audi, Google, Microsoft in Intel, z namenom ponujanja naprednih inovacij v industriji.

V 2016 je bilo podjetje Huawei prepoznano kot ena izmed 100 najbolj vrednih globalnih znamk na Brandz seznamu. Vrednost podjetja je bila ocenjena na 16.5 milijarde evrov, kar je znamko poneslo iz 70. na 50. mesto.

Huawei je zastavil dobre temelje na trgih pametnih telefonov, modnih dodatkov, storitev za dom in storitev v oblaku, potrošnikom pa ponuja bolj priročen in inteligenten način

povezovanja.

Boste uporabljali Uber, ko ta pride v Slovenijo?

Uber prihaja v Slovenijo!

Spoznajte kolo, ki lahko doseže 145 kilometro... 1
benx  |  ev vlki fuk*** pobesneli pes pa grej jaz...
Še en Chromebook, ki lahko poganja aplikacije... 1
T327  |  Kaj? Že spet nek OS boljši od Windowsov?...