29.02.2016      20:45
Huawei Consumer Business Group in Leica Camera sta razglasila začetek strateškega partnerstva

Huawei in Leica Camera sklenila dolgoročno partnerstvo z namenom prenove mobilne fotografije

Huawei Consumer Business Group in Leica Camera AG sta s ponosom razglasila začetek strateškega partnerstva. Sodelovanje, ki sloni na deljenih ambicijah in želji po inovacijah, bo zajemalo združenje moči tehnološkega in fotografskega podjetja. Obe podjetji sta se v duhu zmagovitega sodelovanja zavezali umetniškem kreiranju in premišljenemu inženirstvu.

V letu 2012 je Huawei postal tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. V letu 2015 se je zapisal kot prvo kitajsko podjetje, ki je prodalo več kot 100 milijonov pametnih telefonov v enem letu. Prav tako je bilo Huawei prvo kitajsko podjetje, ki se je pojavilo na prestižnem seznamu 'Interbrand Best Global Brands' leta 2014. Do leta 2015 se je na Interbrandovem seznamu povzpel na 88. mesto in sočasno lansiral s strani kritikov priznano Huawei Watch pametno uro in Huawei P8 pametni telefon. V 2016 Huawei namerava nadaljevati pot uspeha, skupaj s podjetjem Leica Camera. Tako so sklenili obojestransko koristno sodelovanje z najbolj kultnim imenom v fotografskem svetu, ki bo uporabnikom prineslo vrhunsko kvaliteto.

Leica Camera je kultni proizvajalec vrhunskih fotografskih aparatov, ki že več kot 100 let proizvaja aparate z majhno težo, ki so prva izbira pionirjev ulične fotografije in svetovno znane optične leče, ter tako neomajno podpira strasti svoje skupnosti. Z genialnim optičnim inženiringom in odlično izdelavo so Leica kamere prepoznavne po značilni rdeči piki in utelešajo občudovanja vredne presežke nemškega inženirstva.  Leica fotografski aparati vedno znova privlačijo nove generacije uporabnikov, ki si prizadevajo doseči 'Leica videz' in kupiti te mojstrovine dizajna. Poleg tega, da izdelujejo precizno dodelane aparate, podjetje Leica podpira izstopajoče fotografe in vzhajajoče talente po celem svetu.

Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer BG je dejal: ''Partnerje si izbiramo s previdnostjo in s tem izjemnim  sodelovanjem bomo naši široki bazi uporabnikov ponudili najboljše s strani obeh znamk. To bo čudovita harmonija: kombinacija inovacije in dizajna, izboljšali bomo uporabnikovo izkušnjo in še naprej navdihovali tehnološki napredek s pomočjo izjemne kakovosti slik. Leica je legenda v svetu fotografiranja in verjamemo, da so bili prav oni tisti, ki so revolucionizirali fotografsko industrijo. Huawei je izjemno ponosen na vrhunsko kvaliteto in Leica v svojem sektorju razred zase.''

Oliver Kaltner, CEO podjetja Leica Camera AG je dejal: ''Strateška naveza med podjetji Huawei in Leica Camera priča o želji dveh hitro rastočih in globalno aktivnih znamk po kontinuiranih inovacijah v svetu tehnologije. Poleg inovacijske moči in premium standardov, sta naši dve podjetji združeni v predanosti brezkompromisni kvaliteti. Tehnološko partnerstvo s Huaweijem ponuja podjetju Leica Camera odlično priložnost, da vpelje svoje strokovno znanje o optiki v nov segment izdelkov in odklene nova vznemirljiva področja poslovanja v svetu mobilnih naprav. Pametni telefoni so pomemben prispevek svetu fotografije in Leici odpirajo nova vrata, ki vodijo k novim skupinam ter  področjem uporabe.''

''Legendaren status Leica znamke je osnovan na dolgi tradiciji inovacije, natančnosti ter mojstrstva. Zelo sem vesel in prepričan, da bo tradicionalno nemško podjetje– Leica Camera- v dolgoročno partnerstvo s Huaweijem vneslo svoje vrednote in obširno vedenje o optičnem inženirstvu, z namenom doseganja najboljših možnih slikovnih rezultatov na področju mobilne fotografije ter ga popeljalo na še višji nivo kvalitete.'' je poudaril Dr. Andreas Kaufmann, večinski lastnik in predsednik nadzornega sveta Leica Camera AG.

Več podrobnosti o Huawei in Leica partnerstvu, ki bo zaobjel raziskave in razvoj, dizajn, ko-inženirstvo, uporabniške izkušnje, trženje ter distribucijo, bo na voljo kmalu.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

S to spletno stranjo se lahko izbrišete s sve... 5
anton.zore@telemach.net  |  4 ure je samo nekaj vrtil pa nič naredil...
Kaj menite o Applovem izgovoru za napake na i... 1
FerdoPiš  |  Vsaj niso eksplodirale, kot pri kopipejs...