16.06.2016      10:37
Huawei je konkurenci vedno bolj za petami

Huawei: Izjemno povpraševanje po modelih P9 in P9 Plus pospešuje rast podjetja

Podjetje Huawei Consumer Business Group je danes oznanilo, da sta najnovejša paradna konja, P9 in P9 Plus, od mednarodnega lansiranja 6. aprila v Londonu, dosegla nepričakovano uspešno prodajo. Globalne pošiljke P9 in P9 Plus pametnega telefona so presegle 2.6 milijona v šestih tednih od začetka prodaje, z izjemno dobro prodajo na Kitajskem, v Franciji, na Finskem in v Angliji. P9 je v trenutku postal priljubljen izdelek in prodaja je za kar 130% večja kot je prodaja P8 pametnih telefonov na globalnih trgih. Ti izjemni rezultati so povišali Huaweijev tržni delež na 8.5% in zacementirali položaj podjetja med najboljšimi tremi v industriji pametnih telefonov.

V prvi četrtini leta 2016 je Huawei odposlal 28.3 milijonov izdelkov po vsem svetu, kar je 64% vse-letno povečanje. Huawei je na regionalnih trgih dosegel tudi:

• Močno prodajo P9 telefonov: Huawei P9 je globalno zelo popularen in dosega odlične številke prednaročil ter prodaje. Na Kitajskem so v prvem tednu od lansiranja izdelka prejeli kar 5 milijonov spletnih prednaročil.
  • Prodaja P9 v primerjavi s P8: Prodaja P9 telefona je kar za 130% večja kot prodaja P8 telefona na globalnih trgih zunaj Kitajske. V Franciji je prodaja P9 telefona kar za 1000% večja od prodaje P8. P9 se za več kot 400% bolje prodaja  na Poljskem in Finskem ter za več kot 300% v Angliji, v primerjavi s prodajo P8.
  • Vse bolj popularen na globalnih trgih: po lansiranju P9 v Londonu, se je priljubljenost telefona v različnih regijah konstantno večala, skupaj s širokim naborom promocijskih aktivnosti. V glavnem mestu Egipta se je Huawei pojavil kot glavni sponzor modnega festivala in znane osebnosti ter manekenke so se s P9 telefoni slikale kar na odru ter delale selfije, kar je pritegnilo veliko medijske pozornosti. V Hong Kongu je Huawei sodeloval s priznanim fotografom Waterjem Poonom in zvezdnikom Simonom Yamom pri nastajanju P9 galerije na avtobusni postaji, locirani na priljubljeni lokaciji, kar je povečalo doseg. V Nemčiji je P9 prejel pomembne nagrade, kot sta “Technology Award” podjetja Hardware Luxx in “Recommendation Award” podjetja Allround-PC.

''Huawei je osredotočen na ustvarjanje premium naprav, ki izkazujejo našo predanost popolnemu dizajnu in tehnološki inovaciji'', je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group. '' Te premium naprave pritegnejo več oboževalcev, kot kadarkoli poprej, in vsi si želijo uporabljati najnovejšo ter najbolj inovativno tehnologijo pametnih telefonov. Ko potrošniki po svetu stojijo v vrstah da bi bili prvi, ki bi kupili Huaweijeve paradne konje, kot se je dogajalo pri P9 in P9 Plus, je jasno, da je privlačnost naših naprav univerzalna.''

V Sloveniji Huawei s svojimi aparati prav tako dosega izjemno rast prodaje. Že v prvih 5 mesecih so skoraj dosegli enako prodajo, kot v celem lanskem letu. Prav tako se strmo dviga tržni delež, ki že dosega 10%. V prodaji prednjači model P9 Lite, ki je v prvem tednu prodaje presegel vsa pričakovanja in predstavljal kar 40% prodaje. Sledi pa mu model P9, ki prav tako presega prodajo svojega predhodnika.

Huawei je pri ustvarjanju dvojne kamere, značilne za P9 in P9 Plus sodeloval s podjetjem Leica Camera AG in rezultat sta čudoviti napravi, ki zajemata izjemne fotografije. Dvojna kamera ponese fotografiranje s pametnimi telefoni na nov nivo in uporabnikom omogoča zajemanje tako živih barv, kot izjemnih črno-belih slik.

Boste uporabljali Uber, ko ta pride v Slovenijo?

Uber prihaja v Slovenijo!

10 smrtonosnih orožij prihodnosti ob katerih ... 14
samos  |  Saj veš kakšna je miselnost, če ne bomo ...
10 smrtonosnih orožij prihodnosti ob katerih ... 14
samos  |  Te palice spominjajo na tiste wolframove...