Računalništvo, telefonija
16.06.2016 10:37

Deli z drugimi:

Share

Huawei: Izjemno povpraševanje po modelih P9 in P9 Plus pospešuje rast podjetja

Potujete brez SLR fotoaparata? S seboj vzemite Huawei P9.
Potujete brez SLR fotoaparata? S seboj vzemite Huawei P9.

Podjetje Huawei Consumer Business Group je danes oznanilo, da sta najnovejša paradna konja, P9 in P9 Plus, od mednarodnega lansiranja 6. aprila v Londonu, dosegla nepričakovano uspešno prodajo. Globalne pošiljke P9 in P9 Plus pametnega telefona so presegle 2.6 milijona v šestih tednih od začetka prodaje, z izjemno dobro prodajo na Kitajskem, v Franciji, na Finskem in v Angliji. P9 je v trenutku postal priljubljen izdelek in prodaja je za kar 130% večja kot je prodaja P8 pametnih telefonov na globalnih trgih. Ti izjemni rezultati so povišali Huaweijev tržni delež na 8.5% in zacementirali položaj podjetja med najboljšimi tremi v industriji pametnih telefonov.


V prvi četrtini leta 2016 je Huawei odposlal 28.3 milijonov izdelkov po vsem svetu, kar je 64% vse-letno povečanje. Huawei je na regionalnih trgih dosegel tudi:

  • Močno prodajo P9 telefonov: Huawei P9 je globalno zelo popularen in dosega odlične številke prednaročil ter prodaje. Na Kitajskem so v prvem tednu od lansiranja izdelka prejeli kar 5 milijonov spletnih prednaročil.
  • Prodaja P9 v primerjavi s P8: Prodaja P9 telefona je kar za 130% večja kot prodaja P8 telefona na globalnih trgih zunaj Kitajske. V Franciji je prodaja P9 telefona kar za 1000% večja od prodaje P8. P9 se za več kot 400% bolje prodaja na Poljskem in Finskem ter za več kot 300% v Angliji, v primerjavi s prodajo P8.
  • Vse bolj popularen na globalnih trgih: po lansiranju P9 v Londonu, se je priljubljenost telefona v različnih regijah konstantno večala, skupaj s širokim naborom promocijskih aktivnosti. V glavnem mestu Egipta se je Huawei pojavil kot glavni sponzor modnega festivala in znane osebnosti ter manekenke so se s P9 telefoni slikale kar na odru ter delale selfije, kar je pritegnilo veliko medijske pozornosti. V Hong Kongu je Huawei sodeloval s priznanim fotografom Waterjem Poonom in zvezdnikom Simonom Yamom pri nastajanju P9 galerije na avtobusni postaji, locirani na priljubljeni lokaciji, kar je povečalo doseg. V Nemčiji je P9 prejel pomembne nagrade, kot sta “Technology Award” podjetja Hardware Luxx in “Recommendation Award” podjetja Allround-PC.

”Huawei je osredotočen na ustvarjanje premium naprav, ki izkazujejo našo predanost popolnemu dizajnu in tehnološki inovaciji”, je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group. ” Te premium naprave pritegnejo več oboževalcev, kot kadarkoli poprej, in vsi si želijo uporabljati najnovejšo ter najbolj inovativno tehnologijo pametnih telefonov. Ko potrošniki po svetu stojijo v vrstah da bi bili prvi, ki bi kupili Huaweijeve paradne konje, kot se je dogajalo pri P9 in P9 Plus, je jasno, da je privlačnost naših naprav univerzalna.”

V Sloveniji Huawei s svojimi aparati prav tako dosega izjemno rast prodaje. Že v prvih 5 mesecih so skoraj dosegli enako prodajo, kot v celem lanskem letu. Prav tako se strmo dviga tržni delež, ki že dosega 10%. V prodaji prednjači model P9 Lite, ki je v prvem tednu prodaje presegel vsa pričakovanja in predstavljal kar 40% prodaje. Sledi pa mu model P9, ki prav tako presega prodajo svojega predhodnika.

Huawei je pri ustvarjanju dvojne kamere, značilne za P9 in P9 Plus sodeloval s podjetjem Leica Camera AG in rezultat sta čudoviti napravi, ki zajemata izjemne fotografije. Dvojna kamera ponese fotografiranje s pametnimi telefoni na nov nivo in uporabnikom omogoča zajemanje tako živih barv, kot izjemnih črno-belih slik.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več