Računalništvo, telefonija
31.03.2016 14:24

Deli z drugimi:

Share

Huawei: Neverjetna rast prodaje tabličnih računalnikov

Huawei: Neverjetna rast prodaje tabličnih računalnikov
Huawei: Neverjetna rast prodaje tabličnih računalnikov

Huawei se je v drugi četrtini leta 2015 povzpel med najboljših pet proizvajalcev tablic na svetu, čemur je v zadnji četrtini sledila 124.6 % rast prodaje. To je odličen obet za težko pričakovan začetek prodaje v Barceloni predstavljene dvoživke MateBook. Sicer je Huawei s svojimi inovativnimi in tehnološko dovršenimi produkti tretji največji globalni proizvajalec mobilnih naprav. Za naslednji teden je podjetje napovedalo veliko svetovno predstavitev novega modela P9 v Londonu.

Trg tabličnih računalnikov je v zadnjem času v upadu zaradi vedno večje popularnosti pametnih telefonov z velikimi zasloni. Tudi tablice najbolj priznanih znamk so v letu 2015 doživele velik padec prodaje. Prodaja Applovih tablic je upadla za 24.8 %, Samsungovih za 18.1%, Lenove tablice pa so se prodajale 13.5% slabše kot prejšnje leto. Huaweiju je uspelo obrniti ta trend.

Nedavno objavljena analiza industrije tabličnih računalnikov podjetja Sino Market Research, narejena za leto 2015, je pokazala, da so na Kitajskem v letu 2015 prodali več kot 25 milijonov tablic. Medtem ko je večina podjetij doživela velik padec prodaje, je le peščica proizvajalcev ohranila rast. Na Kitajskem se je Huawei z rastjo prodaje za kar 228% uvrstil na drugo mesto, nominalno ga je premagal le Apple. Prav dobra prodaja na Kitajskem pa je prispevala na dvig Huaweijevega deleža na globalnem trgu.

Po navedbah Sino poročila so bile najbolj prodajane 8-inčne tablice, njihova prodaja pa je zajemala do 42% celotne prodaje tablic. Vsa podjetja, razen Huawei in Xiaomi, so se soočila s strmimi padci prodaje 8-inčnih tablic. Prodaja Huawei tablic je v več letih zrastla za kar 444.3 %.

Huawei je vložil veliko truda v razširitev trga 8-inčnih tablic in tako utrl pot za prihodnji razvoj in trg prenosnikov 2-v-1. V začetku leta 2016 je Huawei v Barceloni predstavil svoj prvi 2-v-1, Huawei MateBook. S tablicami in novim 2-v-1 prenosnikom je Huawei pripravljen povečati svoj položaj v mobilni pisarni.

Sino je objavil tudi podatke o prodaji preko različnih kanalov. IT kanali so v letu 2015 postali največji kanali za prodajo. Spletne trgovine in poslovni trg sta zavzela le polovico deleža prodaje. V letu 2015 je Huawei okrepil svoje distribucijske kanale, še posebno spletne trgovine in globalne trge, kar je prispevalo k veliki rasti prodaje tablic.

Primerjava glede na operacijske sisteme je pokazala, da so Androidne tablice zaradi velike baze uporabnikov zasedle skoraj 50% tržnega deleža. Apple iOS je zasedal 40.5, sledi Windows operacijski sistem z 10.3% rastjo lani.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več