Računalništvo, telefonija
08.06.2016 12:41

Deli z drugimi:

Share

Huawei: Razvoj lastnih tehnologij in inovacije so naša strategija rasti

Huawei: Razvoj lastnih tehnologij in inovacije so naša strategija rasti
Huawei: Razvoj lastnih tehnologij in inovacije so naša strategija rasti

Huawei je že drugo leto zapovrstjo vložil največje število vlog za patente na področju inovacij. Podjetje je vodilno v raziskavah in upravlja s 16 centri za raziskave in razvoj po svetu, ter sodeluje z mnogimi partnerji, medtem ko je njihov letni vložek v razvoj med največjimi v industriji. V letu 2015 so v razvoj vložili več kot 6,6 milijard dolarjev.


Huawei je zopet pokazal, da je razvijanje lastnih tehnologij, skupaj z razvijanjem inovacij na vseh področjih delovanja, osnova za dolgoročno strategijo rasti. Že drugo leto zapored je svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) uvrstila Huawei na prvo mesto med podjetji, ki so vložila največ vlog za patente. V letu 2015 je podjetje vložilo prijavo za kar 3,898 inovativnih rešitev, razvitih v centrih za raziskave in tako premagalo drugouvrščenega za skoraj 1500 vlog. To kaže na hiter razvoj podjetja predanega inovacijam.

Poleg vlog za patente, ki so bile prijavljene družbi WIPO, v skladu s pogodbo o sodelovanju na področju patentov (PCT) in zaščitene v več kot 148 državah, je Huawei v letu 2015 vložil tudi 1953 vlog Evropskemu združenju za patente (EPO). Kar 1.197 jih je bilo povezanih s tehnologijo digitalnega komuniciranja, kar uvršča podjetje med vodilne v inovacijah v industriji, tako kot v letu 2014.

”Zelo smo ponosni na ta dosežek. Zanj smo trdo garali in garali bomo tudi za prihodnje inovacije. Iskanje lastnih rešitev, ki omogočajo zagotavljanje najboljše kvalitete našim kupcem, neprekosljive naprave in storitve, so vkoreninjene tradicije v našem podjetju. Inovacija je vgrajena v Huaweijev DNK. ” je regionalni direktor Jacky Zhao, regionalni direktor Huawei devices.

Huaweijeva predanost razvoju inovativnih tehnologij se odraža v novih izdelkih, kot sta Mate S in P9 pametna telefona. Lansiran v 2015, premium Mate S pametni telefon uporablja edinstveno Force Touch tehnologijo za merjenje pritiska na zaslon, ki so jo razvili v Huawei laboratorijih. Paradni konj P9, lansiran v 2016 ponuja dve kameri, razviti v sodelovanju z legendarnim podjetjem Leica Camera. Objektiva zajameta fotografijo neprimerljive kvalitete z edinstvenimi učinki.

Huaweijeve inovacije nastajajo v šestih združenih inovacijskih centrih, 45 trening centrih po celem svetu in 16 centrih za raziskave in razvoj v državah kot so Finska, Nemčija, Švedska, ZDA, Francija, Italija, Rusija, Indija in Kitajska. Več kot 70.000 zaposlenih, kar znaša več kot 45% delovne sile v celem podjetju, je vpletenih v razvoj izdelkov in storitev. Da bi ohranil ta vodilni položaj v tehnoloških inovacijah, Huawei tesno sodeluje s partnerji različnih industrij in sektorjev, vključno s proizvodnjo, izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami. Da bi spodbudili to sodelovanje, je Huawei s partnerji skupaj ustanovil 28 razvojnih centrov.

Glede na vrednoto, izpostavljeno s strani ustanovitelja Huaweija, letni vložek za razvoj ne sme biti nižji od 10% letnega prihodka podjetja. Vseeno pa podjetje leto za letom temu dodeli mnogo več. V letu 2012 so namenili 13,7%, v letu 2015 pa kar 14,3% dobička, kar pomeni več kot 6.6 milijard ameriških dolarjev.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več