Računalništvo, telefonija
27.09.2016 12:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei ura dopolni pametni telefon

S pametno uro lahko rešimo nekaj slabosti pametnih telefonov. Kako lahko elegantna Huawei Watch reši štiri tipične probleme pametnih telefonov, ki motijo vsakega uporabnika?
Huawei ura dopolni pametni telefon
Huawei ura dopolni pametni telefon

Pametni telefoni imajo tako pozitivne kot negativne lastnosti. Telefoni nam omogočajo instant dostop do znanja in informacij, pomagajo nam ostati v stiku z našimi prijatelji, nas osvobajajo pisalnih miz in računalnikov ter zagotavljajo zabavo, zaradi česar je delo lažje. Vse to so svetle plati. Temne plati pa vse prepogosto pridejo na dan, ko sedimo prilepljeni z nosom na zaslon in ignoriramo prijatelje, družino, hišne ljubljenčke ter aktivnosti ob lepem vremenu. To pomeni tudi neprestano preverjanje telefona za novimi obvestili povsod in v vsakem trenutku – tudi med družinskim kosilom in večerjo s prijatelji, da neprijetnega zvonjenja med sestanki niti ne omenjamo. Seveda pa nam telefoni tudi neprijetno polnijo žepe hlač. Kako torej uravnotežiti te slabosti? S pomočjo tehnologije, seveda.

Problem številka 1

Sedenje s telefonom ure in ure, namesto gibanja ali časa z družino. Pes je pozabil, kaj so sprehodi, oblačila pa bo kmalu treba zamenjati za večjo številko.

Rešitev s Huawei Watch

S pametno uro in fitnes aplikacijo si zastavimo dnevni cilj. Zaradi natančnega senzorja gibanja, lahko Huawei Watch nadzoruje uporabnikovo aktivnost vsak dan in samodejno zazna vso gibanje: sprehod, hoja po stopnicah, tek ali vadba. S pomočjo vgrajenega senzorja srčnega utripa beleži aktivnost in shrani napredek. Kaj pa, ko »pozabite« na hojo ali tek? Huawei Watch vas bo opomnila kakšen cilj imate danes in koliko še manjka, da ga dosežete.

Problem številka 2

Ne glede na to kje, kdaj ins kom ste, se težko uprete neprestanemu preverjanju, ali ste dobili novo elektronsko sporočilo, SMS ali obvestilo. Zaradi miselne odsotnosti izpademo zasanjano in nezainteresirano.

Rešitev s Huawei Watch

Ker lahko s Huawei Watch pregledujemo obvestila, ki jih prejemate na povezan telefon, kot je na primer Huawei P9, ne bo potrebno ves čas odklepati zaslona telefona. Ura bo prikazovala zanimiva obvestila in omejila pogledovanje na telefon. Prijatelji in družina bodo opazili, da telefona nimate ves čas na mizi, vi pa boste še vedno na tekočem. Zmaga za vse.

Problem številka 3

Ne glede kompaktnost in tankost telefona je ta včasih še vedno prevelik (četudi imate Huaweijev P9). Lahka poletna obleka, kolesarka oprava ali večerna toaleta včasih enostavno nima žepov ali pa so ti premajhni, da telefon v njih ne bi kvaril izgleda. Kako shajati brez telefona?

Rešitev s Huawei Watch

K sreči ni potrebno shajati brez njega. Zaradi Huawei Watch lahko telefon varno ostane v torbi, nahrbtniku ali ročni torbici, medtem ko imate stvari še vedno povsem pod nadzorom. Zahvaljujoč pametni uri lahko še vedno sprejemate obvestila in e-pošto, upravljate s predvajanjem glasbe, navigirate po zemljevidu, spremljate vadbo, preverite vreme, iščete podatke po spletu ali katerokoli drugo stvar, ki jo običajno počnete na telefonu. Vse to s svojega zapestja.

Problem številka 4

Telefon zvoni, ko ne bi smel. Ravno ste sredi sestanka v službi in ne morete utišati telefona, ker pričakujete pomembno sporočilo. Ste v kinu, a imate vklopljen telefon, ker so otroci doma z varuško, ki lahko pokliče, če bi šlo kaj narobe.

Rešitev s Huawei Watch

Pomirite se in utišajte telefon. Ker je Huawei Watch povezan s telefonom, kot je Huawei P9, ni nobene potrebe po tem, da bi z vsakim obvestilom motili ljudi okoli sebe. Ko pride sporočilo ali klic bo ura diskretno zavibrirala in prikazala sporočilo ter podatke o tem, kdo vas želi kontaktirati. Še bolje – če ne gre za klic, ki ga pričakujete, ga lahko z eno samo potezo zavrnete kar s svojega zapestja. Po želji lahko pošljete tudi v naprej določeno sporočilo klicatelju, s katerim ga obvestite, da trenutno ne utegnete.

Pri Huawei so se ob izdelavi ure zgledovali po klasičnem dizajnu ure, ki je okrogla in umetelno izdelana. Zato so pri razvoju upoštevali vse zakonitosti klasične ure in jo nadgradili z pametnimi elementi, ki bodo vaši novi uri dali novo dimenzijo uporabnosti. Ura je zaradi svoje dovršene oblike namenjena tako ženskam kot moškim.

Elegantna ročna ura Huawei Watch je dostopna tudi v Sloveniji. V dveh različicah je dostopna v trgovinah Big Bang po Sloveniji. S privlačnim kovinskim paščkom jo lahko kupite za 399.99€, s črnim usnjenim paskom pa za 349.99€.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več