24.09.2016      11:36
Leica Camera in Huawei

Huawei investira v fotografijo

Dr. Andreas Kaufmann, večinski delničar ter predsednik svetovalnega odbora podjetja Leica Camera AG ter Ren Zhengfei, ustanovitelj podjetja Huawei.Dr. Andreas Kaufmann, večinski delničar ter predsednik svetovalnega odbora podjetja Leica Camera AG ter Ren Zhengfei, ustanovitelj podjetja Huawei.

Max Berek Innovation Lab je novoustanovljen inovacijsko-raziskovalni center, ki bo vodil raziskave in razvoj na področjih novih optičnih sistemov, računalniške fotografije ter navidezne in obogatene resničnosti.

Huawei in Leica Camera AG sta danes naznanila, da sta podjetji razširili njuno strateško sodelovanje z ustanovitvijo, Max Berek Innovation Lab, s katerim bosta tudi skupno upravljala. Odprtje novega centra prihaja le sedem mesecev po naznanitvi dolgoročnega tehnološkega partnerstva na področju optičnega inženirstva in pet mesecev po splavitvi globalno uspešnih pametnih telefonov Huawei P9 in P9 Plus.

Laboratorij, ki se nahaja na sedežu podjetja Leica v mestu Wetzlar v Nemčiji, bo gonilo razvoja novih optičnih sistemov in programskih tehnologij, s katerimi bodo poskušali izboljšati kakovost zajema slike širokemu naboru fotografskih in mobilnih naprav. Dodatni cilj je ustvariti rešitve za področja računalniške fotografije, navidezne (VR) ter obogatene (AR) resničnosti. Poleg medsebojnega sodelovanja pa podjetji načrtujeta tudi sodelovanje z nemškimi in mednarodnimi univerzami ter raziskovalnimi ustanovami.

Ustanovitev laboratorija je rezultat vizije in podpore, ki sta jo izkazala Dr. Andreas Kaufmann, večinski delničar ter predsednik svetovalnega odbora podjetja Leica Camera AG ter Ren Zhengfei, ustanovitelj podjetja Huawei.

»Z ustanovitvijo centra Max Berek Innovation Lab, Huawei in Leica Camera AG širita nabor njunega uspešnega strateškega partnerstva in s tem polagata temelje za tesnejše sodelovanje pri raziskavah in razvoju revolucionarnih tehnologij na področju zajema slik,« poudarja Dr. Andreas Kaufamnn.

»V prihodnosti bodo 90 % podatkovnih prenosov predstavljale slike in videi,« dodaja Ren Zhengfei, ustanovitelj Huaweija. »Max Berek Innovation Lab ponuja potrebne kapacitete za še tesnejše sodelovanje z Leico, kar bo vodilo do neprestane izboljšave kakovosti zajetih slik in video posnetkov. Rezultat tega bo, da bomo na področju fotografije s pametnimi telefoni postregli z najnovejšimi inovacijami in tako potrošnikom ponudili višjo dodano vrednost.«

»Huaweiu in Leici nista skupni zgolj ogromna kapaciteta za inovacije in leta raziskovalnih izkušenj, ampak tudi predanost zagotavljanju najvišjih kakovostnih standardov. Max Berek Innovation Lab nam ponuja zgodovinsko priložnost, da združimo vire in obsežno znanje obeh podjetij ter s tem predstavimo tehnologije, ki bodo spremenile pravila igre,« je potrdil Markus Limberger, operativni direktor podjetja Leica Camera AG in direktor centra Max Berek Innovation Lab.

Center za raziskave in razvoj je poimenovan v spomin na Maxa Bereka (1866-1949), nemškega pionirja mikroskopije ter stvaritelja prvih Leicinih leč, ki je bil odgovoren za zasnovo več kot 20 leč za legendarni 35 mm fotoaparat, ki ga je zasnoval Oskar Barnack. Zahvaljujoč izjemni slikovni kakovosti ter popolni harmonizaciji leč, skupaj z Bereckovo genialno konstrukcijo, je postalo mogoče, da je Leica doživela globalen uspeh na področju 35 mm fotografije.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Amazonova futuristična trgovina brez blagajn ... 1
x800xt  |  če imaš pare da tkole zapravljaš pa še v...
Bomo baterije prenosnikov kmalu polnili le še... 7
sphinxx  |  ha ha, ta cambridge je že dostikrat reši...