Računalništvo, telefonija
18.09.2015 10:34

Deli z drugimi:

Share

Igralci spletnega pokra, pozor!

Igralci spletnega pokra, pozor!
Igralci spletnega pokra, pozor!

ESET opozarja igralce PokerStars in Full Tilt Poker na nevarno vohunsko programsko opremo Odlanor. Škodljivi program na okuženih računalnikih zajema sliko ekrana na katerem so vidne karte in tako avtorjem omogoča goljufanje med igranjem.

Od 16. septembra se je z grožnjo Win32/Spy.Odlanor okužilo že nekaj sto uporabnikov. Varnostni strokovnjaki pri ESET-u so škodljivo kodo analizirali in ugotovili, da se lahko na sisteme Windows prenese in aktivira na različne načine.

“Tega trojanskega konja smo našli pod krinko precej različnih programov za splošno rabo, na primer Deamon Tools ali uTorrent. V drugih primerih se je vohunski program namestil skozi različne programe, ki so povezani s pokrom, na primer Tournament Shark, Poker Calculator Pro, Smart Buddy, Poker Office in podobnimi, ” je povedal Robert Lipovsky, raziskovalec pri ESET-u.

Po namestitvi program najprej preveri, če je na računalniku zagnana programska oprema PokerStars ali Full Tilt Poker. V tem primeru Odlanor začne z zajemanjem slik zaslona na katerem so vidne uporabnikove karte in njegov ID oz. uporabniško ime. Te slike so nato posredovane napadalcem, ki imajo tako nepravično prednost pri igranju spletnega pokra z okuženo žrtvijo.

Novejše različice vohunskega programa Win32/Spy.Odlanor vključujejo tudi možnost kraje gesel iz različnih spletnih brskalnikov. Od marca so strokovnjaki pri ESET-u zaznali več različic te grožnje, največ okuženih uporabnikov pa prihaja iz vzhodne Evrope, nevaren pa je za vse igralce spletnega pokra.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več