Računalništvo, telefonija
12.06.2013 12:10

Deli z drugimi:

Share

Igrane zvočne pravljice na voljo kjerkoli in kadarkoli

Dežela pravljic – največji spletni nabor klasičnih igranih zvočnih pravljic za najmlajše kot prispevek k izvirni, ustvarjalni in optimistični družbi.
Igrane zvočne pravljice na voljo kjerkoli in kadarkoli
Igrane zvočne pravljice na voljo kjerkoli in kadarkoli

Dežela pravljic staršem omogoča hiter in preprost dostop do igranih zvočnih pravljic kjerkoli in kadarkoli preko vseh elektronskih naprav (računalnik, telefon, tablica) z dostopom do spleta. Trenutno Dežela pravljic šteje skoraj 50 prikupnih, raznovrstnih pravljic s pozitivnim naukom, njen nabor pa se redno širi vsak mesec. Poleg zvočnih pravljic bodo brez doplačila v kratkem na voljo tudi teksti vseh pravljic, za vse starše, ki radi interpretacijo pravljičnih likov vzamejo v svoje roke.

Po Deželi pravljic se uporabniki lahko premikajo s pomočjo zemljevida, ki jih vodi po svetovnih celinah, od Evrope, Afrike do Amerike in naprej. Pravljice lahko iščejo tudi po kategorijah glede na starost otroka, avtorja, zvrst in podobno. Z nakupom pravljice uporabniki pridobijo neomejen dostop do pravljice, tako da si jo lahko predvajajo kadarkoli želijo, kjerkoli in kolikokrat želijo.

Cene pravljic so v pravljični valuti – pravljičnih cekinih. Uporabniki lahko kupijo paket 5-ih, 10-ih ali 20-ih pravljičnih cekinov. Tiste pravljice, ki dobijo svojega pokrovitelja, pa so otrokom in njihovim staršem na voljo brezplačno. Večino stroškov produkcije krije produkcijsko podjetje digiGRAL, ki si tako na svoj edinstven način prizadeva soustvarjati pozitivno in ustvarjalno družbo.

Podjetje digiGRAL, ki je poznano predvsem po ustvarjanju kakovostnih video in interaktivnih vsebin, je februarja letos uspešno zagnalo omenjeni hišni projekt z družbeno odgovorno noto. »Dežela pravljic je eden od odgovorov na situacijo, ki smo jo pri svojem delu zaznali v družbi, in sicer, da se ljudje zaradi poplave informacij vse bolj spreminjamo v pasivne porabnike, zelo malo ali nič pa spodbujamo svojo domišljijo k lastni ustvarjalnosti,« pojasnjuje Gregor Graf, direktor podjetja in idejni oče Dežele pravljic.

V digiGRALu opažajo, da otroci vedno bolj konzumirajo pasivne vsebine, poslušanje zvočnega gradiva pa ugodno vpliva na razvoj otrokove zmožnosti vizualnega predstavljanja. Zaradi pasivnosti jim tudi zmanjkuje energije in domišljije za lastno ustvarjanje. S tem se izgublja posameznikova kreativnost in potencial na eni strani in krepi nezadovoljstvo s samim seboj na drugi. Z Deželo pravljic so tako želeli uporabnikom omogočiti, da tudi sami sodelujejo in prispevajo svoje zgodbe. Zato imajo v načrtu izvajanje rednih natečajev, s katerimi bodo spodbujali pisanje pravljic vseh družinskih članov. »Z Deželo pravljic spodbujamo tudi otroško domišljijo, saj želimo, da otroci verjamejo v nemogoče, da zaupajo, da je mogoče uresničiti svoje sanje in visokoleteče upe, kljub težkim oviram, ki nam včasih pridejo na pot,« poudarja Gregor Graf.

Ob poslušanju pravljic otrok trenira tudi svojo pozornost, kar je še posebej koristno zaradi načina podajanja šolske snovi. Kot pravi tudi psihologinja Lejla Poturović, otroci v varnem zavetju lahko uspešno razrešujejo stiske. Te stiske lahko namesto njih razrešujejo tudi pravljični liki. Otrokom se tako ni treba izpostaviti, vseeno pa se lahko identificirajo in možne rešitve ponotranjijo in se naučijo več možnih strategij reševanja težav.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Rubikon GRAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več