Računalništvo, telefonija
05.11.2013 14:27

Deli z drugimi:

Share

IKT in družba

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu letos organizira že 5. mednarodno konferenco o informacijski tehnologiji in informacijski družbi ITIS 2013, ko bo potekala 7. in 8. novembra 2013 v Dolenjskih Toplicah.
IKT in družba
IKT in družba

Mednarodna konferenca ITIS 2013 (International Conference on Information Technologies and Information Society), ki jo pripravlja Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, bo potekala 7. in 8. novembra 2013 v Dolenjskih Toplicah v Hotelu Balnea. Na njej bo predstavljenih 30 referatov slovenskih in tujih avtorjev. Več o sami konferenci najdete na http://itis2013.fis.unm.si/.

Na srečanju bodo predstavili računalništvo v oblaku, podporne sisteme odločanja, procesni menedžment in IKT varnost. Letošnja dodatna tema so simulacije in modeliranje s posebnim poudarkom na socialnih omrežjih. Predstavili bodo tudi tri raziskovalne projekte Fakultete za informacijske študije: »Kreativno jedro: Simulacije« (financira ga Evropski sklad za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport), programsko skupino »Kompleksna omrežja« in projekt »Razvozlavanje bioloških omrežij«.


Na konferenci bodo sodelovali odlični slovenski in tuji znanstveniki, ki so na svojem področju v samem svetovnem vrhu. Tako bodo svoje delo predstavili vabljeni mednarodni predavatelji:

  • Tijana Milenković, Dept. Computer Science and Engineering, University of Notre Dame, Indiana, ZDA, s temo: What can complex networks tell us about human aging?
  • Santo Fortunato, Dept. of Biomedical Engineering and Computational Science, Aalto University, Finska, s temo: Community Detection in Networks.
  • Matteo Marsili, The Abdus Salam International Centre for Theoretical Physics, Trst, Italija, s temo: On sampling and modeling complex systems.
  • Matjaž Perc, Faculty of Natural Sciences and Mathematics, Univerza v Mariboru, Slovenija, s temo: Culturomics of physics: Which words and phrases defined the biggest breakthroughs of the 20th century?
  • Peter Richtárik, School of Mathematics, University of Edinburgh, Velika Britanija, s temo: Big Data Convex Optimization: Why Parallelizing Like Crazy and Being Lazy Can be Good.

Konferenca je namenjena informatikom, raziskovalcem, predavateljem informatike in vsem, ki se na svojem delovnem mestu srečujejo z informacijsko komunikacijsko tehnologijo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE
Za več informacij so vam na voljo pri FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več