Računalništvo, telefonija
02.07.2012 13:39

Deli z drugimi:

Share

Implementirano prvo 3PAR diskovno polje v Sloveniji

V podjetju ATR.SIS d.o.o. so kot prvi v Sloveniji z implementacijo HP 3PAR diskovnega sistema uspešno nadgradili obstoječo sistemsko infrastrukturo za potrebe naročnika RC IKT d.o.o.
Implementirano prvo 3PAR diskovno polje v Sloveniji
Implementirano prvo 3PAR diskovno polje v Sloveniji

Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije je širše mednarodno razvojno ter inovacijsko podjetniško središče, ki povezuje IKT panogo na poslovnem, tehničnem in raziskovalno razvojnem nivoju.

Eden izmed treh glavnih programskih stebrov podjetja je IKC – informacijsko-komunikacijski center, ki zagotavlja informacijske in komunikacijske storitve za RC IKT ter za poslovne uporabnike izven RC IKT. Sestavni del IKC-ja je podatkovni center, ki omogoča gostovanje IKT storitev podjetij – članov parka ter pestro ponudbo lastnih storitev v oblaku, z modelom najema in modela “pay-per-use”, nudenjem storitev in aplikacij v oblaku (IaaS, PaaS, SaaS, CaaS).

Zaradi pričakovanja bistvenega povečanja povpraševanja po omenjenih storitvah v prihodnjem obdobju, se je pri naročniku pojavila potreba po zamenjavi centralnega diskovnega polja, ki bo ustrezal strogim zahtevam pri nudenju IT infrastrukturnih storitev z visoko razpoložljivostjo delovanja, prilagodljivostjo in skalabilnostjo, potrebno pri kasnejših nadgradnjah. Ciljna pričakovanja naročnika so med drugim zajemala več kot podvojitev gostote virtualnih strežnikov, precejšnjo izboljšanje performanc ob hkratnem znižanju stroškov napajanja in hlajenja. HP 3PAR Utility Storage sistemi predstavljajo edinstveno virtualizirano platformo za shranjevanje podatkov v sodobnih podatkovnih centrih, ki so bodisi v celoti virtualizirani, bodisi ponujajo storitve računalništva v oblaku. S svojo napredno zasnovo presegajo ekonomske ter operativne zahteve najbolj kompleksnih in zahtevnih IT okolij.

Kupci HP 3PAR diskovnih sistemov so predvsem organizacije, ki zagotavljajo poslovno kritične storitve notranjim ali zunanjim uporabnikom. Predvsem gre za srednja ali velika podjetja, ponudnike storitev računalništva v oblaku, internetna (Web 2.0) podjetje, finančne institucije in podjetja javnega sektorja. HP 3PAR diskovne sisteme uporablja 7 izmed 10 največjih ponudnikov IT storitev, kot so Savvis, Verizon Business, in Terremark. Uporabljajo ga tudi internetna podjetja, kot so MySpace.com, Tickets.com, Priceline.com, in Shopzilla.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ATR.SIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ATR.SIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ATR.SIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,