Računalništvo, telefonija
19.08.2014 12:13
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativna delavnica za študente računalništva in informatike ter elektrotehnike.

Oktobra se bo v prostorih Halcoma odvila brezplačna delavnica za študente računalništva in informatike ter elektrotehnike s pomenljivim naslovom, Money Talks!, ki jo podjetje organizira v sodelovanju z društvom EESTEC LC Ljubljana. Študentje bodo s pomočjo Halcomovih strokovnjakov odkrivali in tudi soustvarjali trende elektronskega bančništva.
Udeleženci brezplačne delavnice Money Talks! bodo v oktobru spoznavali platforme e- in m-banke ter razvijali prototipe na tematiko gamification-a v elektronskem bančništvu. (Foto: Shutterstock)
Udeleženci brezplačne delavnice Money Talks! bodo v oktobru spoznavali platforme e- in m-banke ter razvijali prototipe na tematiko gamification-a v elektronskem bančništvu. (Foto: Shutterstock)

Halcom že vrsto let sodeluje s slovenskimi fakultetami in tako študente spodbuja k samostojnemu raziskovalnemu delu in s tem prispeva k izboljšanju sodelovanja med visokim šolstvom in gospodarstvom. Tokrat se je Halcom povezal z mednarodnim društvom študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC in v oktobru pripravlja posebno celotedensko brezplačno delavnico, namenjeno slovenskim in tujim študentom informatike ali elektrotehnike. Ti bodo deležni intenzivnega skupnega dela, predvsem pa ga bodo nadgradili na področjih »gamification«-a, spoznavanja platform e-banke in m-banke, varnosti, inovacijskih procesov, spletnih storitev (REST, SAOP, XML, Json) itd.

V Halcomu se zavedajo, da je delo z mladimi poglavitna komponenta razvoja, zato vabijo študente, da se prijavijo na delavnico Money Talks!, ki bo potekala v prostorih Halcoma d.d. na Tržaški cesti 118 v Ljubljani. Delavnica se bo odvijala med 4. in 12. oktobrom 2014, prijave na delavnico, za katero je obrazec dostopen na spletni strani http://moneytalks.eestec-lj.org/, sprejemajo do 28. 8. 2014.

Na delavnico so vabljeni študentje smeri računalništvo in informatika ter elektrotehnika z dobrim znanjem angleščine. Zaželeno je tudi dodatno znanje in izkušnje iz vsaj enega od naštetih programskih jezikov: JAVA, HTML, JavaScript. Izbranim študentom bodo brezplačno omogočili tudi spoznavanje delovnega procesa v Halcomu ter s tem tudi spoznavanje ključnih ljudi, ki so odgovorni za posamezne veje produktov. V tednu intenzivnega izobraževanja bodo študentje pridobili izkušnje pri kreiranju in predstavljanju lastne ideje in svoje veščine izpopolnjevali ob celotedenskem mentorstvu najvišjega Halcomovega menedžmenta. Študentje bod imeli možnost opravljanja prakse v Halcomu d.d. v naslednjem šolskem letu, skupina, ki bo razvila najboljši prototip, bo prejela tudi posebno nagrado.

Delavnica je za študente izvrstna priložnost, da pridejo v stik z dobrim zaposlovalcem. Za podjetje pa, da identificira kakovosten kader prihodnosti. Sodelovanje med visokim šolstvom in gospodarstvom je vitalnega pomena, če želimo, da postanejo slovensko znanje in z njim podjetja inovativnejša in prodornejša. Hkrati pa z novim znanjem ter idejami pripomoremo k večji konkurenčnosti slovenskih podjetij na globalnem trgu,« pravi Primož Zupan, Idea manager v Halcom Studio.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več