Računalništvo, telefonija
26.07.2013 14:40

Deli z drugimi:

Share

Inovativna rešitev ProGOST vse bolj priljubljena pri slovenskih sobodajalcih

Dolgo časa je veljalo, da so sobodajalci pri opravljanju svojega dela podvrženi sistemu ročnega vodenja knjige gostov, kar je za veliko večino pomenilo tudi zamudno in nepriročno predajanje podatkov v fizični obliki na policijo. Vodenje evidence gostov med policijo, občino in SURS-om je velikokrat pripeljalo do nejevolje sobodajalcev, saj so zgubljali dragoceni čas za urejanje birokratskih poslov.
Inovativna rešitev ProGOST vse bolj priljubljena pri slovenskih sobodajalcih
Inovativna rešitev ProGOST vse bolj priljubljena pri slovenskih sobodajalcih

V podjetju PRONET Kranj, so pred letom dni zato razvili aplikacijo ProGOST, ki združuje vse opcije potrebne sobodajalcu na enem mestu. Enostavna aplikacija, ki deluje po sistemu »zaženi in posluj«, s klikom posreduje odgovornim organom države vse potrebne prijave in poročila. Sobodajalcu hkrati omogoča boljši vpogled na poslovanje in zasedenost sob.

ProGOST je bil razvit v sodelovanju in partnerstvu z občinskim inšpektoratom Jesenice, odgovornim za nadzor sobodajalskih kapacitet in zavodom Gostoljubnost slovenskih domov (GSD) – to pomeni, da rešitev ustreza vsem zakonskim zahtevam in standardom, oblikovana pa je s ciljem poenostaviti in pospešiti delo sobodajalcev.

Po letu dni obstoja ProGOST-a so številni uporabniki navdušeni, njihovo število pa se iz dneva v dan povečuje. Izjave o zadovoljstvu prepričajo, da je uporaba programa enostavna tudi za tiste, ki nimajo dovolj računalniškega znanja:

»Prihranili si boste veliko časa, ker s prijavo gosta praktično naredite že vse: vpis v knjigo gostov, prijava gostov na policijo, izračun TT in priprava poročila za statistiko. In kar je najbolj pomembno – ne bo napak!« (Ivanija Sosič, Apartma Hiša Sosič, Portorož)

»Z uporabo spletne aplikacije ProGOST smo več kot zadovoljni, saj smo prihranili na stroških in času. Uporaba elektronske knjige gostov je veliko bolj pregledna od papirne različice, saj lahko hitro dostopamo do iskanih podatkov…. Je zelo enostavna za uporabo, tudi za tiste, ki niso vešči dela z računalnikom.«, je dejal g. Bojan Valjavec, direktor Prenočišča Valjavec, Kranj.

V PRONET-u ne počivajo in želijo program še bolj približati uporabnikom. V ta namen so uporabnikom zagotovili možnost pošiljanja elektronskega ali SMS sporočila preko sistema, kjer se sobodajalci lahko svojim gostom zahvalijo za gostovanje, jih ponovno povabijo ali pa obveščajo o svoji ponudbi. Tako lahko tudi sami poskrbijo za dodatno promocijo in povečanje obiskov.

Da so na pravi poti potrjuje tudi dejstvo, da je bila aplikacija ProGOST v letu 2012 uvrščena v finalni izbor za nagrado EuroCloud Slovenija 2012 v kategoriji Najboljši primer uporabe storitve v oblaku v gospodarstvu. Svoje poslovanje v letošnji sezoni širijo tudi na hrvaški trg.

Dodatne informacije obiščite spletno stran ProGOST.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več