Računalništvo, telefonija
17.06.2013 11:27

Deli z drugimi:

Share

Inovativnost se zlato sveti

SAOP-ov dokumentni sistem iCenter eRegistrator je dobil zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za inovacijo in se bo potegoval za najboljšo slovensko inovacijo v letu 2012.
Levo: Peter Rodman, nagrajeni inovator iz podjetja SAOP.
Levo: Peter Rodman, nagrajeni inovator iz podjetja SAOP.

GZS-Območna zbornica za severno Primorsko je na 18. Srečanju gospodarstvenikov Primorske podelila priznanja najboljšim inovatorjem regije za leto 2012. Podjetje SAOP je za inovativni dokumentni sistem eRegistrator, namenjen brezpapirnemu poslovanju v podjetjih in javnem sektorju, pridobil zlato priznanje in se uvrstil v nacionalni izbor za najboljšo inovacijo.

SAOP-ova inovacija ima velik pomen za razširjanje brezpapirnega poslovanja, saj lajša uvedbo dokumentnega sistema v poslovne procese ter z organizacijskega in tehničnega vidika poenostavlja izpolnjevanje zakonskih zahtev.

SAOP-u že drugo priznanje

V SAOP-u se zavedajo, da so inovacije in stalne izboljšave produktov in samega poslovanja ključne za ustvarjanje konkurenčne prednosti. Letošnje zlato priznanje je tako za SAOP že drugo, saj ga je podjetje prejelo že leta 2006 za spletni poslovni program za majhna podjetja miniMAX.

„Ponosen sem, da je najmlajši član družine našega ERP sistema SAOP iCenter dobil zlato priznanje za inovacijo. Tega priznanja ne razumem samo kot priznanje meni in mojem delu, pač pa tudi kot priznanje mojim sodelavcem in stimulativnemu okolju v podjetju. Današnje priznanje je sicer namenjeno preteklim dosežkom, je pa hkrati spodbuda in obveza meni in ekipi, da se še bolj predano posvetimo razvoju in izboljšavam našega ERP sistema SAOP iCenter,“ je povedal Peter Rodman, nagrajeni inovator iz podjetja SAOP.

S to inovacijo, ki je bila proglašena kot ena najboljših treh severnoprimorskih inovacij, pa se je podjetje prvič uvrstilo tudi na nacionalni izbor, ki bo potekal predvidoma septembra na Brdu pri Kranju.

„Veseli nas, da je žirija prepoznala inovacijsko vrednost eRegistratorja. Pa ne samo zato, ker prinaša nekaj novega na tržišče. Gre namreč za rešitev, ki tudi uporabnikom omogoča, da prek uvedbe brezpapirnega poslovanja in ostalih zmožnosti iCentra inovirajo svoje procese in poslovne modele“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

V podjetju SAOP poleg tehničnih izboljšav in novih programskih rešitev veliko pozornosti posvečajo izboljšavam v lastnih poslovnih procesih ter pri delu z ljudmi. „V zadnjih letih smo intenzivno delali na izboljšanju delovne klime, ustvarjalnosti in etičnem poslovanju. Prepričana sem, da brez tega, kljub inovativnim poslovnim rešitvam, ne bi zmogli tako uspešnega delovanja v času gospodarske krize,“ je še povedala Sonja Šinigoj.

eRegistrator bistveno poceni uvedbo brezpapirnega poslovanja

Nagrajeni SAOP-ov dokumentni sistem eRegistrator podjetjem in ustanovam v javnem sektorju omogoča prehod na zakonsko skladno e-poslovanje v praktično vseh poslovnih procesih.

Bistvena prednost eRegistratorja je, da združuje podatkovni tok s tokom dokumentov, obenem pa omogoča avtomatizacijo delovnih postopkov in lažje povezovanje z različnimi poslovnimi aplikacijami, tudi drugih proizvajalcev.

Poleg naprednih zmožnosti za elektronsko obvladovanje poslovne dokumentacije omogoča do 20 odstotkov cenejšo uvedbo brezpapirnega poslovanja. Dokumentni sistem je namreč že vnaprej pripravljen za povezovanje s programskimi moduli, ki jih ponuja ERP informacijski sistem iCenter, s čimer odpravlja zahteve po zamudni in stroškovno zahtevni integraciji.

Ta povezava med drugim izboljšuje produktivnost zaposlenih, saj lahko ti dostopajo do dokumentov in informacij, povezanih z njihovim tekočim delom, izredno hitro.

V podjetju SAOP ocenjujejo, da uporabniki z uvedbo eRegistratorja za najmanj 30 odstotkov skrajšajo administrativne postopke, zaradi enostavnejšega dostopa do informacij pa se izboljša tudi delo kreativnih zaposlenih, ki ustvarjajo dodano vrednost.

Novi dokumentni sistem je registriran pri Arhivu RS kot Programska oprema za zajem, pretvorbo in upravljanje dokumentarnega gradiva, pri čemer je povezan z akreditiranimi storitvami varne hrambe Pošte Slovenije – za elektronsko poslovanje v skladu z Zakonom o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA).

eRegistrator ob tem zagotavlja različne načine izvajanja, od delovanja na lokalni infrastrukturi do računalniških oblakov, kar omogoča lažjo uskladitev z informacijskimi strategijami uporabnikov.

Več informacij o nagrajenem programskem orodju iCenter eRegistrator je SAOP objavil na www.icenter.si/eregistrator.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več