Računalništvo, telefonija
16.11.2011 13:50
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Integracija e-faksiranja v CRM sisteme

Faksiranje je dandanes praktično edina oblika poslovne komunikacije, ki je v večini podjetij še vedno zelo oddaljena od e-poslovanja. Vse več pa je želja komercialistov, da bi tudi fakse lahko pošiljali iz svoje CRM programske opreme in v njej pregledovali prejete fakse.
aFax: prejemanje in pošiljanje faksov preko e-pošte
aFax: prejemanje in pošiljanje faksov preko e-pošte

Pošiljanje e-poštnih sporočil s priponkami je namreč vse manj učinkovito pri trženju, ne le zaradi filtrov neželene pošte, pač pa preprosto iz razloga, da dandanes priponke s ponudbo le redkokdaj odpremo – kaj šele dejansko preberemo. Hkrati pa se ravno preko faksov navadno prejemajo naročilnice, saj pošiljanje naročilnic preko faksa še vedno velja za verodostojnejše. Trije razlogi za to so: pravno veljavno potrdilo o poslanem faksu, odsotnost filtrov neželene pošte in časovni žig.

Storitev aFax sedaj ponuja najrazličnejše oblike integracije faksiranja v CRM sisteme. Ker pošiljanje in prejemanje faksov poteka enostavno preko e-pošte, je dodaten gumb »Pošlji faks« lahko le stvar nekaj vrstic programske kode v lastno razvitem CRM-ju. Hkrati pa so možne najrazličnejše prilagoditve e-poštnih sporočil s prejetimi faksi: od prilagoditve polja »Zadeva« in zapisa pošiljatelja pa do ustreznega preoblikovanja same vsebine e-poštnega sporočila s faksom v priponki, ki programerjem služijo za enostavno integracijo s CRM sistemom.

Za vse komercialiste, ki uporabljajo CRM rešitve zunanjih ponudnikov, gotovo utegne priti prav še droben »trik«, kako aFax izkoristiti za pošiljanje faksov kar iz CRM sistema. Za svoje kontaktne osebe lahko v imeniku shranijo dodatne e-poštne naslove v obliki [fax_številka]@a-fax.si, ki v tem primeru predstavljajo kar njihove faks številke – e-mail na takšen naslov z dokumentom v priponki pa je ekvivalenten poslanemu faksu, saj ga prejemnik dejansko prejme preko faksa. Storitev aFax že nekaj časa omogoča tudi različne napredne rešitve, kot je npr. avtomatsko preusmerjanje prejetih faksov na ustrezne e-poštne naslove uporabnikov, glede na faks številko pošiljatelja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVIOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVIOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVIOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več