10.02.2014      16:15
Intex z izjemno zmogljivim osemjedrnim pametnim telefonom

INTEX Aqua Octa je dostopen osemjedrni mišičnjak

Podjetje INTEX Technologies predstavlja nov zelo zmogljiv pametni mobilni telefon. Model Aqua Octa se lahko pohvali z izjemno zmogljivim osemjedrnim procesorjem ter 6-palčnim zaslonom, zato bo všeč zahtevnim uporabnikom, ki od svoje pametne naprave želijo, da se obnaša kot hibrid med telefonom in tablico.

Slogan blagovne znamke INTEX Technologies se glasi »Demand more« oziroma »Zahtevaj več«, zato njeni izdelki na vsakem koraku izžarevajo veliko vrednost. Kljub cenovni dostopnosti namreč nudijo prav toliko zmogljivosti in funkcionalnosti kot konkurenčni izdelki, oziroma le-te na posameznih področjih celo presegajo.

To na lep način dokazuje najzmogljivejša naprava iz družine Aqua, ki prodajno pot v Sloveniji začenja že ta teden. Pametni telefon Aqua Octa se pohvali s 6-palčnim zaslonom IPS visoke ločljivosti, ki premore zelo tanek rob, za izjemno odzivnost telefona in hitro delovanje pa skrbi kar 8-jedrni procesor MediaTek MT6592 z delovnim taktom 1,7 GHz. Dva gigabajta delovnega pomnilnika skrbi, da lahko uporabnik sočasno poganja vrsto zahtevnih aplikacij, ki so nameščene na 16 GB notranjega pomnilnika – tega lahko uporabnik z uporabo kartice microSD še dodatno razširi.

Telefon se lahko brez težav kosa z najzmogljivejšimi primerki mobilnih telefonov na trgu, a je od večine skoraj polovico cenejši, saj njegova priporočena prodajna cena znaša le 399,90 evrov (z vključenim DDV). Na dotik občutljiv zaslon je prevlečen z zaščitnim slojem Corning Gorilla Glass, ki skrbi, da se površina zaslona ne opraska ali poškoduje ob morebitnem stiku s tršimi predmeti.

INTEX Aqua Octa ima vgrajeni dve zmogljivi kameri, tista na zadnji strani okolico v slikah ali videu zajema z ločljivostjo 13 milijonov pik, pri čemer si pomaga z LED-bliskavico in sistemom samodejnega ostrenja. Kamera na prednji strani pa po zaslugi senzorja ločljivosti 5 milijonov pik omogoča opravljanje video klicev ter video konferenc v visoki ločljivosti. Tako kot večina premijskih konkurentov tudi ta telefon premore vrsto uporabnih senzorjev (senzor gibanja, bližine, svetlobe, pospeška in žiroskop), ki v navezi s pametnimi mobilnimi aplikacijami še olajšajo uporabnikov vsakdan. Vsega 180 gramov težak telefon, ki je na voljo v črni ali beli barvi, ima vgrajeno tudi zmogljivo baterijo, ki mu omogoča do 6 ur pogovorov oziroma do 180 ur čakanja v stanju pripravljenosti.

Pametni telefon Aqua Octa tako kot njegovi bratje premore dve reži za kartice SIM, kar bodo cenili predvsem uporabniki, ki želijo v eni sami mobilni napravi uporabljati dve telefonski številki (najpogosteje osebno in službeno). Prednost telefona je tudi »čista« različica operacijskega sistema Android 4.2.2, ki za razliko od večine drugih proizvajalcev ni polna vrste dodatkov, na račun katerih telefoni delujejo počasneje, njihova uporabna vrednost pa je pogosto vprašljiva.

Slovenski uvoznik in distributer, Bonajo d.o.o., bo s prodajo naprednega pametnega mobilnega telefona INTEX Aqua Octa začel tik pred praznikom zaljubljencev, valentinovim.

Povezave:Intex mobile, Intex

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 7
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 7
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 7
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 7
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?
Zadnje slovo od operacijskega sistema MS-DOS 5
Justin.Forfunky  |  Pač, zopet RN povezava. Tokrat na http:/...