Računalništvo, telefonija
25.07.2017 18:49

Deli z drugimi:

Share

Tomaž Tomšič prevzel vodenje oddelka iPROM Labs

Tomaž Tomšič prevzel vodenje oddelka iPROM Labs
Tomaž Tomšič prevzel vodenje oddelka iPROM Labs

iPROM je visokotehnološko raziskovalno-razvojno enoto iPROM Labs, v okviru katere že več kot desetletje razvija in raziskuje nove tehnologije za oglaševanje in komuniciranje v digitalnih medijih, z letošnjim poletjem preoblikoval v samostojni oddelek znotraj družbe iPROM. Njegovo vodstvo je prevzel Tomaž Tomšič, ki je do sedaj v podjetju iPROM opravljal funkcijo direktorja razvojnega oddelka.

Vizija iPROM Labsa ostaja združevanje domačega in mednarodnega znanja ter raziskovanje in razvoj na področju novih tehnologij za digitalno oglaševanje. V prihodnosti se bo iPROM Labs usmerjal predvsem v razvoj rešitev za upravljanje s podatki na področju interneta stvari, avtomatizacijo znotraj ekosistema za programatično oglaševanje ter v strojno učenje in umetno inteligenco na področju tržnega komuniciranja.

Oddelek iPROM Labs je bil v zadnjem desetletju zaslužen za tehnološke inovacije znotraj iPROM-ovih rešitev iPROM AdServer in iPROM Cloud. Pod okriljem iPROM-ove raziskovalne enote so nastali številni iPROM-ovi avtorsko zaščiteni oglaševalski koncepti, že več kot desetletje pa je iPROM Labs tudi jedro iPROM-ove podatkovne analitike in raziskav na področju vedenja uporabnikov digitalnih medijev.

iPROM Labs ostaja osrčje tehnološkega razvoja na področju digitalnega marketinga, v svoje vrste pa bo vabil tako domače kot tuje strokovnjake z različnih področij iPROM-ovega delovanja. Z aktivno vlogo Tomšiča se bodo znotraj enote oblikovali tudi novi procesi dela, saj bodo organizacijo iz projektnega načina dela usmerjali v pretežno start-upovski način, kjer bodo iskali produkte in rešitve s tržno vrednostjo.

»V času pospešenega razvoja na področju tehnologij za digitalni marketing je pomembno ohraniti agilnost in hitrost, zato verjamem, da je preoblikovanje iPROM Labsa v času intenzivne preobrazbe gospodarstva potrebno. V novi vlogi si bom prizadeval, da bodo nove usmeritve pripomogle k večji učinkovitosti in boljšemu upravljanju razvojnih naložb družbe iPROM,« je povedal Tomaž Tomšič, vodja oddelka iPROM Labs.

Z letošnjim junijem je vodstvo razvojnega oddelka družbe iPROM prevzel Nejc Lepen, ki je na tem mestu po 12 letih nadomestil Tomaža Tomšiča. Nejc Lepen se je iPROM-u pridružil pred 9 leti kot perspektiven študent, zadnjih 5 let pa je svojo aktivno vlogo opravljal kot vodja programerske ekipe v omenjenem oddelku.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901