07.01.2015 17:44

iPROM lani posredoval 38 odstotkov več oglasov kot leto prej

V letu 2014 so v iPROM-u servirali 14,6 milijarde spletnih oglasov. Z vsemi serviranimi oglasi bi prekrili skoraj 23.000 nogometnih igrišč in prišli 38-krat do lune in nazaj.
iPROM bo do konca leta 2012 prenovil in nadgradil svoje storitve za celostno digitalno komunikacijo svojih naročnikov

iPROM je v preteklem letu izvedel 22 odstotkov več digitalnih oglaševalskih akcij kot leto prej in serviral 38 odstotkov več oglasov. Slovenskim uporabnikom spletnih medijev je posredoval 14,6 milijarde spletnih oglasov. Panoga trgovina je bila po številu prikazanih oglasov tudi v letu 2014 vodilna, sledili sta ji panogi telekomunikacije in avtomobilizem. Na četrto mesto so se uvrstili ponudniki finančnih storitev, ki so glede na pretekla leta zabeležili največjo rast.

iPROM je v lanskem letu s programsko rešitvijo iPROM AD Server slovenskim uporabnikom spletnih medijev posredoval 14,6 milijarde spletnih oglasov. Lani je bilo skupno izvedenih 7.371 oglaševalskih akcij z več kot 18.600 različnimi spletnimi oglasi, kar je 30 odstotkov več kot v letu 2013. iPROM AD Server, ki deluje na 27 povezanih strežnikih, je v letu 2014 v povprečju vsako sekundo zabeležil 2.668 interakcij z uporabniki spletnih medijev in jim posredoval v povprečju 480 spletnih oglasov na sekundo. Če bi celotno površino serviranih oglasov razporedili v trak širine ene slikovne točke, bi s tem trakom 38-krat prišli do lune in nazaj.

iPROM-ov oglasni strežnik je dnevno komuniciral v povprečju z več kot milijon in pol uporabniki spletnih medijev ter vsak dan z njimi zabeležil več kot 240 milijonov različnih interakcij, kar je tretjino več kot leto prej.

Panoga trgovina še vedno z največjim številom prikazov

Tudi lani so se deleži prikazanih oglasov na spletnih medijih po panogah porazdelili tako, da je prvo mesto pripadlo trgovini, in sicer s 3,40 milijarde prikazov, kar je 54 odstotkov več kot v letu 2013. Z drugega mesta je panogo avtomobilizem za las izpodrinila panoga telekomunikacije, ki je imela 2,47 milijarde prikazov, avtomobilizem pa je zabeležil 2,45 milijarde prikazov. Največjo rast v primerjavi z letom 2013 je dosegla panoga finance, saj je dosegla skoraj sedemkrat več prikazov.

Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanja v podjetju iPROM, je ob tem dejal: »Že drugo leto zapored je prvo mesto pripadlo panogi trgovina, kar kaže na to, da trgovci vse bolj ugotavljajo, da je internet, seveda ob uporabi pravih strategij in ciljanj, tisti medij, ki jim lahko prinese nove kupce in pomaga ohraniti obstoječe. Zanimivo je tudi, da so finančne storitve lani zabeležile največjo rast v primerjavi z letom 2013. To lahko najverjetneje pripišemo temu, da si banke, zavarovalnice in druge finančne ustanove, ki so pregovorno znane kot konzervativne, kar se tiče oglaševanja, upajo vse več in prepoznavajo internet kot pomemben medij pri svojih trženjskih aktivnostih.«

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

POINT.ER IT d.o.o.