Računalništvo, telefonija
09.12.2014 11:23

Deli z drugimi:

Share

ISL Light 4 – novo poglavje na področju računalniške podpore na daljavo

XLAB je izdal četrto generacijo svoje programske opreme za podporo in dostop na daljavo. S popolnoma prenovljenim in tehnično bolj zmogljivim programom ISL Light 4 se lahko uporabnik poveže z oddaljenim računalnikom v dveh sekundah.
Pogled na oddaljeno namizje z ISL Light 4
Pogled na oddaljeno namizje z ISL Light 4

Nova podoba. Nov programska oprema za delo na daljavo.

ISL Light 4 je najboljša programska oprema, ki smo jo kdajkoli razvili,” ponosno razlaga Jure Pompe, direktor XLABa in nadaljuje: “Na področju razvoja programske opreme za dostop do oddaljenih računalnikov smo prisotni od leta 2001, zato je ISL Light 4 rezultat dolgoletnih izkušenj, smernic modernega oblikovanja, predvsem pa odziva in povratnih informacij s strani naših strank.” Eden ključnih elementov kakovostne tehnične podpore je hiter odzivni čas. Pri tehnično izpopolnjenem ISL Light 4 je čas povezovanja skrajšan na samo dve sekundi, kar svetovalcu v podpornem centru skrajša čas čakanja in poveča njegovo učinkovitost. Lahko si ogledate video, ki prikazuje, kako hitro se ISL Light 4 poveže z oddaljenim računalnikom.

Novost, ki jo bodo uporabniki takoj opazili, je nova podoba, ki odseva v vsakem koraku podpornega procesa in je usklajena s podobo mobilnih aplikacij ISL Light. Nova stran za prijavo, nova nadzorna plošča, nov grafični vmesnik, nove ikone, grafi, okno za spletni pogovor … vse skrbno vpleteno v popolnoma novo uporabniško izkušnjo. Moderna orodna vrstica omogoča dostop do ključnih funkcij z enim klikom. Prenos podatkov, snemanje seje, možnosti deljenja zaslona, nastavitve zooma, oddaljene sistemske informacije in druge funkcije so takoj na voljo svetovalcu ves čas njegovega dela na oddaljenem računalniku.

V članku omenjamo glavne novosti in izboljšave, za ogled celotnega seznama obiščite spletno stran ISL Light 4.

Samostojni dostop do oddaljenih računalnikov

ISL Light 4 ni več le orodje za podporo na daljavo, temveč sedaj vključuje tudi možnost samostojnega dostopa do oddaljenih računalnikov. V novo oblikovani nadzorni plošči sta ta dva programa priročno združena in uporabnik lahko hitro preklaplja med podporo na daljavo (Seje) in oddaljenim dostopom (Računalniki). Uporabnik lahko enostavno nastavi možnost oddaljenega dostopa na neomejeno število računalnikov. Ti se potem prikažejo na njegovem seznamu računalnikov, do katerih lahko preko interneta dostopa od koderkoli.

Optimiziran proces podpore na daljavo

Eden izmed ciljev XLABa pri razvoju najnovejšega programa ISL Light je bila optimizacija delovnega procesa z upoštevanjem najbolj pogostih scenarijev tehnične podpore na daljavo. Sedaj, ko svetovalec in stranka vzpostavita povezavo med svojima računalnikoma, svetovalec takoj vidi oddaljen zaslon in lahko nadzira oddaljeno tipkovnico in miško. Na željo stranke se lahko privzeta nastavitev izključi in mora po vzpostavitvi povezave stranka najprej dovoliti pogled in nadzor svojega namizja. Za hitrejši dostop do programa je priporočljivo ISL Light 4 ob prvem zagonu namestiti in narediti bližnjico na namizju ali jo pripeti v Start meni. To ne pomeni, da je namestitev programa nujna, kot prej, lahko uporabnik še vedno vsakič znova zažene lahkega odjemalca ISL Light.

Novi ISL Light 4 temelji na popolnoma novi programski arhitekturi. »Združili smo razvoj za Windows in Mac operacijski sistem, kar pomeni, da bomo v bodoče vse nove funkcije razvijali vzporedno za obe platformi. To je pomembno predvsem za uporabnike Mac OS, saj je delovanje ISL Light 4 v primerjavi s starejšo različico občutno izboljšano,« razlaga g. Pompe. Rezultat nove kode je tudi tehnologija, ki omogoča zelo hitro in zanesljivo deljenje zaslona in posledično bolj tekoče delo na oddaljenem računalniku.

Prehod z ISL Light 3 na ISL Light 4

ISL Light za ponujanje varne tehnične podpore na daljavo in učinkovito reševanje računalniških težav preko interneta uporablja več kot 200.000 poslovnih uporabnikov po svetu. »ISL Light 4 se zelo razlikuje od svojega predhodnika, zato smo se odločili, da ne bomo čez noč vsega spremenili, temveč smo načrtovali nekaj tedensko prehodno obdobje, v katerem bodo imeli vsi naši uporabniki dovolj časa, da se navadijo na novo programsko opremo in zamenjajo stari ISL Light z novim,« g. Pompe razlaga dejstvo, da ISL Light 4 še nastavljen kot privzeti prenos. »Na spletni strani smo ob vsakem gumbu za prenos uporabnikom ponudili možnost prenosa ISL Light 4 in stranke spodbudili k uporabi,« še dodaja.

Zagon ISL Light 4 s svojega strežnika (strežniška licenca)

Poleg gostujoče licence (SaaS) XLAB ponuja tudi strežniško licenco. V tem primeru podjetje namesti programsko opremo ISL Online na svoj zasebni strežnik in ohrani popolno neodvisnost in zasebnost podatkov. Da bi zagnali ISL Light 4 s svojega strežnika, morajo uporabniki s strežniško licenco preveriti ali je njihov ISL Conference Proxy strežnik popolnoma posodobljen in je ISL Light 4 dodan na strežniški seznam programov. Bolj podrobna navodila lahko lastniki strežniških licenc dobijo na blogu ISL Online.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več