15.03.2013 09:53

IT Outsourcing

IT Outsourcing je besedna zveza, ki je v zadnjih nekaj letih mnogi zelo radi uporabljamo. Ampak ali tudi vemo kaj točno naj bi pomenila? Če na kratko povzamemo Outsourcing je dajanje skrbništva oziroma razvoja določenega sistema ali dela IT sistema nekemu drugemu podjetju ali osebam, ki niso zaposleni pri naročniku in se ukvarjajo z izvajanjem IT storitev.
IT Outsourcing

Informacijska tehnologija zahteva konstanten in strokoven nadzor, upravljanje in vzdrževanje saj bo le optimalno delujoč informacijski sistem znižal tako čas, ki ga porabite za določeno opravilo, kot tudi stroške, ki so s tem povezani. Še vedno veliko podjetij v Slovenija za vzdrževanje informacijskega sistema postavi nekoga (zaposlenega v podjetju), ki se na računalniški pojem še kar spozna, kar je v večini primerov zelo neidealna rešitev, saj bi povprečni uporabnik potreboval za rešitev nekega izziva veliko preveč časa, hkrati pa nima pravega znanja (saj optimizacija IT zanj ni centralnega pomena), da bi se soočal s tako kompleksnim izzivom, kot je optimizacija informacijske tehnologije svojega podjetja, zato je idealna rešitev tega problema IT outsourcing. To pomeni, da podjetje prenese izvajanje poslovnega procesa ali dela procesa povezanega z IT na zunanjega ponudnika specializiranega za IT storitve. Stroški, ki nastanejo z najemom takega strokovnjaka se bodo hitro povrnili, saj ima zunanje sodelovanje strateški in operativni pomen– posvetite se poslu skrbi pa prepustite nam,…. No vsaj tiste, ki so povezane z IT-jem.

Torej če povzamemo bodo sodobni direktorji, managerji in drugi vodilni kadri vedno več najemali zunanja podjetja za izvajanje storitev povezanih z njihovim informacijskim sistemom. Zelo pomembna pa je pravilna izbira partnerja, ki vam ponuja storitve, katere vam zagotavljajo optimalno IT infrastrukturo, vam prihrani čas, denar in slabo voljo.

Outsourcing odločitve so vedno individualne odločitve, ki morajo upoštevati specifičnosti posameznega podjetja. Ker sezavedajo tudi v podjetju Inovis, kjer vam pod storitvijo IT brez skrbi, ponujajo najem opreme z vzdrževanjem, nakup opreme z vzdrževanjem ali pa le strateškega partnerja za vzdrževanje vaše že obstoječe IT opreme.

Kaj pridobite z IT outsourcing-om?

• Nakup ali najem računalniške opreme.
  • Strokovno Vzdrževanje računalniške.
  • Sodelovanje s strokovnim, zanesljivim in prilagodljivim partnerjem, ki vam bo zagotavljal storitve povezane z IT outsourcingom.
  • Prihranek časa, denarja in slabe volje.
  • Dolgoročno zniževanje IT stroškov.
  • Hitra in kakovostna odprava vaših IT težav.
  • Vnaprej določeni IT stroški
  • Zagotovljena zanesljiva podpora vašim poslovnim odločitvam
  • Vaš sistem bo konstantno in optimalno deloval.
  • Tveganje, da bi šlo kaj narobe, se bo porazdelilo in zmanjšalo.

V kolikor ste v zagati najti pravega IT Outsourcing partnerja vam za lažjo odločite v podjetju Inovis ponujajo brezplačen pregled vašega informacijskega sistema, licenčnost programske opreme in izdelavo poročila o možnostih izboljšave IT sistema.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INOVIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INOVIS d.o.o.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INOVIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo