Računalništvo, telefonija
12.02.2014 14:22

Deli z drugimi:

Share

IT rešuje državo pred birokracijo

Od 1. januarja 2014 je treba za vsa izplačila potnih stroškov in drugih materialnih stroškov poročati državi. To terja od podjetij dodatne obdelave in zbiranje novih podatkov. Za tiste, ki nimajo ustreznih programskih rešitev, to predstavlja veliko dodatnega dela.
Davčni upravi je mogoče poročati direktno iz poslovnega programa
Davčni upravi je mogoče poročati direktno iz poslovnega programa

Vodilni ponudnik poslovnih programov, podjetje SAOP d.o.o., je tako sporočil, da njihova poslovna programa že omogoča samodejno poročanje o izplačilih stroškov iz potnih nalogov ter poenostavljata izdajo računov za gotovinska plačila.

Programi za 90% odstotkov hitrejši od ročnega vnašanja

Ob uporabi prilagojenih poslovnih programov zadnji vladni ukrepi glede omejevanja sive ekonomije podjetjem ne bodo povečevali administracije.

Spletni računovodski program miniMAX za podjetnike in majhna podjetja in ERP sistem iCenter za srednja in velika podjetja na primer organizacijam prihrani za več kot 90 odstotkov časa v primerjavi z ročnim vnašanjem podatkov v sistem eDavki.

»Naši uporabniki imajo minimalno dela, v nasprotju s tistimi, ki bodo to počeli ročno. Potrebne podatke bodo na eDavke lahko prenesli direktno že iz potnih nalogov ali pa jih bodo s klikom prenesli v rešitev za obračun plač in davčnemu organu poročali samodejno, prek obrazca REK-1,« je razložil Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga v SAOP-u.

Uporabniki SAOP-ovih rešitev so že za januarske plače lahko poročali o izplačanih stroških iz potnih nalogov neposredno iz obeh programov. Poročanje na DURS o izplačilih stroškov iz potnih nalogov je usklajeno s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu, ki je stopil v veljavo 1. januarja 2014.

Po novem nič več računov v Excelu, Wordu ali na paragonskih blokih

Podjetje se je že pripravilo tudi na napovedano omejitev plačevanja z gotovino. Vlada RS je namreč 5. decembra 2013 prejela drugi sveženj ukrepov obvladovanja sive ekonomije in sprejela sklep, da se do 31. 3. 2014 pripravita predpisa za dodatno omejitev gotovinskega poslovanja in obvezno uporabo registrskih blagajn oziroma podobne opreme za izdajanje računov v vseh primerih, ko ponudniki blaga in storitev dobivajo plačilo v gotovini.

»Konkretno to pomeni, da v večini primerov računov ne bo mogoče več pripravljati v Excelu, Wordu ali na paragonskih blokih, temveč jih bo treba izdelovati v programih za izdajo računov, kar že omogočata naša programa iCenter in mimiMAX,« je še povedal Boršo.

Brezplačni spletni seminarji v povezavi s člankom


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več