Računalništvo, telefonija
05.02.2012 16:21

Deli z drugimi:

Share

Izboljšana digitalna glasba?!

Se tudi vi začudeno spogledujete, ko vam prijatelj avdiofil razlaga o vinilnih ploščah ko pa živimo v razcvetu digitalne dobe, CD-je pa že nekaj let postavljamo ob stran saj imamo na svojih mobilnih napravah glasbe za tisoče in tisoče evrov.
Cambridge Audio DacMagic Plus
Cambridge Audio DacMagic Plus

Dejstvo je, da ima glasba posneta v analogni tehniki višjo kvaliteto zapisa kot glasba zapisana v digitalni tehniki. Detajli se kažejo v malenkostih kot so višje harmonske komponente, več kot je le teh bolj je zvok definiran. Digitalna pretvorba signala v analognega se izvaja preko tako imenovanega vzorčenja, pri čemer je bistvenega pomena količina podatkov, ki jih je digitalno analogni pretvornik sposoben sprocesirati. Zopet velja, da je več bolje.

Cambridge Audio – znan angleški proizvajalec avdio opreme se je ob koncu preteklega leta odločil posodobiti aktualni DAC (Digital-Analogue Converter) z imenom DacMagic, ki je v svojem razredu prejel najboljše ocene na vseh testih avdiofilske opreme. Njihovemu aktualnemu izdelku so dodali besedo Plus. Tako je nastal Cambridge Audio DacMagic Plus z dodanimi novimi zmožnostmi uporabe, priklopa brezžičnih naprav in kar je najpomembnejše; še dodatno izboljšano avdio reprodukcijo.

Računalniki, TV-ji, Blu-ray predvajalniki,… vse naštete naprave lahko povežemo z domačim Hi-Fi sistemom, vendar zaradi njihovega osnovnega namena ne zagotavljajo zadostne kvalitete predvajane glasbe. Namen DacMagic Plus je v tem, da zgoraj naštete naprave obidejo vgrajene digatlno analogne pretvornike in to delo opravi namesto njih – profesionalno, tako kot se to delo resno opravlja. Rezlutat kvalitete glasbe, ki jo s sebe odda DacMagic Plus je spektakularen.


DacMagic Plus deluje tako, da prevzame digitalni avdio signal iz vašega PC-ja, iPod digitalnega ležišča (docka) oz. drugih digitalnih naprav in ga nadgradi s svojim naprednim algoritmom ATF2. Njegova fleksibilnost se kaže v popolni podpori avdio formatov zato ni bojazni, da naprava nebi znala pretvoriti zahtevnejših digitalnih zapisov. DacMagic Plus med drugim celo podpira 24-bitni zapis podatkov preko USB kabla, kar pomeni, da lahko uživate v nekompresirani glasbi, višje kvalitete kot ga ima zapis na CD-ju, ki jo imate shranjeno na vašem računalniku in se na tak način najbolje približate kvaliteti glasbe, ki jo oddaja gramofonska plošča.


Opcijsko lahko na napravo priklopite BT100 bluetooth sprejemnik, preko katerega lahko brezžično pretakate glasbo z vašega pametnega telefona, vključno iPhona, iPada in preostalih naprav z vgrajenim Bluetooth vmesnikom. Naprave(Apple Mac, tableti, pametni telefoni), ki ob vsem naštetem podpirajo high-end audio aptX CODEC lahko tako brezžično pretakajo glasbo v audiofilski kvaliteti.


Pa se za konec vrnimo k vašemu prijatelju, ki si lasti gramofon in kupuje vinilne plošče. Mogoče ga sedaj bolje razumete kje se skriva lepota analogne glasbe, vendar uživati v brezžičnem predvajanju glasbe z vašega mobilnika, prenosnika ali mp3 predvajalnika v visoki kvaliteti s pomočjo DacMagic Plus prav tako nekaj šteje.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALS AI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALS AI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

ALS-1 poslovne rešitve

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALS AI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več