Računalništvo, telefonija
26.08.2016 17:31

Deli z drugimi:

Share

Izboljšanje konverzije na spletu!

Uporabniška izkušnja je ključ do spletne prodaje
Uporabniška izkušnja je ključ do spletne prodaje

3 nasveti za izboljšanje konverzije spletne strani preko boljše uporabniške izkušnje

Spletno nakupovanje že dolgo ni več niša, ampak je v porastu in cveti. Preko spleta se prodaja že praktično vse; od ležišč in otroških igrač do najnovejše elektronike in oblačil. Z drugimi besedami; spletne prodajalne se uspešno kosajo z izzivi modernega potrošništva.

Da je spletno nakupovanje v porastu, priča tudi dejstvo, da bo do leta 2017 samo na ameriškem trgu ustvarilo kar osupljivih 434 milijard dolarjev prihodkov. Z napredkom tehnologije (v porastu je uporaba mobilnih naprav) pa se morajo temu napredku prilagajati tudi spletne trgovine; ne samo z vrhunskimi produkti, ampak tudi z vrhunsko uporabniško izkušnjo za obiskovalce.


Uporabniška izkušnja je ključ do uspešne prodaje na spletu

Kar 74 % tržnikov verjame, da je dobra uporabniška izkušnja ključnega pomena za uspešno prodajo na spletu. Razlog tiči v tem, da sta uporabniška izkušnja in prodaja povezana pojma in gresta z roko v roki. Uporabniška izkušnja zagotovi, da obiskovalci ostanejo na strani oz. v spletni trgovini dlje časa, s čimer se posledično slej kot prej izboljša prodaja in dobiček spletne trgovine.


Zaradi vse večje konkurence pa se večina spletnih trgovin vsakodnevno znajde pred izzivom, kako svojim strankam ponuditi nekaj več. Za nasvet smo povprašali ekipo podjetja Dominatus d.o.o., ki nam je predstavila 3 nasvete, s katerimi lahko izboljšate konverzijo spletne trgovine in uspešno povečate prodajo.


1. Prvi vtis šteje – poskrbite, da bo nadpovprečen!

Če želite prodati svoje izdelke ali storitve, morate obiskovalce obdržati na spletni strani in poskrbeti, da bodo brskali po njej. Pogosto se zgodi, da imajo obiskovalci le bežno predstavo o tem, kaj zares potrebujejo. Zato morate kot spletna trgovina pri tem pomagati in poskrbeti za »user-friendly« izkušnjo. Bodite karseda kreativni in poskrbite, da bo vaša spletna stran izgledala hudičeva dobro!


2. Ne pozabite na dobre produktne slike

Če želite imeti dobro spletno trgovino se osredotočite na dva področja; čiste in prepričljive produktne fotografije in privlačen dizajn. Ne pozabite, da smo ljudje vizualna bitja – obiskovalci si bodo zapomnili okoli 80% tistega, kar so videli (slike) in le okoli 20% tistega, kar so prebrali.

Fotografije so ključnega pomena tudi zato, ker stranke vaših izdelkov drugače ne morejo videti oz. se jih dotakniti. Zato je pomembno, da imate poleg dobro optimiziranih besedil na strani tudi prepričljive in za uporabnike relevantne fotografije, ki jasno prenašajo sporočilo, ki ga želite sporočiti strankam!

  • Na produktnih fotografijah uporabite belo ozadje. Tako bodo izdelki izstopali.
  • Uporabite čiste in velike fotografije, ki bodo pritegnile obiskovalčevo pozornost.
  • Omogočite zoom možnost; tako si bodo lahko obiskovalci pogledali tudi manjše podrobnosti.
  • Zagotovite fotografije izdelkov iz različnih kotov.


3. Poskrbite za enostavno in učinkovito navigacijo

Obiskovalci običajno pridejo v vašo spletno trgovino z namenom, da bi nekaj kupili. Kaj pa se zgodi, če tega ne najdejo? Najverjetneje bodo vašo trgovino zapustili in podoben izdelek poiskali pri konkurenci. Z optimizacijo navigacije boste lahko poskrbeli, da bodo kupci našli kar iščejo in da bodo brskali po vaši trgovini brez težav.

Kaj lahko storite v praksi?

  • Dodajte kategorijo »Novosti«; Postavite se v kožo svojih strank. Ali želite brskati med goro starih izdelkov? Tega si najverjetneje ne želijo niti vaše stranke. Z implementacijo te kategorije boste poskrbeli, da bodo obiskovalci brez težav vedeli, kje najdejo vse zadnje vroče žemljice.
  • Dodajte možnost »nedavno videno«; Medtem ko obiskovalci raziskujejo vašo trgovino in produkte, se pogosto zgodi, da želijo še enkrat pogledati izdelek, ki so si ga že ogledali. Če boste imeli na strani zavihek »nedavno videno«, jim boste delo izjemno poenostavili.

Z uporabo omenjenih predlogov boste poskrbeli za dobro organizirano in učinkovito spletno trgovino, ki uporabnikom nudi kvalitetno uporabniško izkušnjo. Z izboljšano uporabniško izkušnjo pa boste lahko iz vaše spletne trgovine ustvarili kar največ in tako ostali korak pred konkurenco!

Vir


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več