Računalništvo, telefonija
13.01.2015 13:13

Deli z drugimi:

Share

Izdelava spletne strani – trendi in novosti

Spletna stran je nujno potrebna v današnjem svetu, ko se sodobna tehnologija spreminja in dopolnjuje iz dneva v dan.
Izdelava spletne strani - trendi in novosti
Izdelava spletne strani - trendi in novosti

Če je še včasih do svetovnega spleta dostopalo le malo ljudi, danes temu ni več tako. Ljudje smo postali tehnološko zelo spretni, kar se kaže tudi v vse bolj naprednih napravah. Do spleta lahko dostopamo praktično povsod preko računalnikov, tabličnih računalnikov ali pametnih telefonov. Tako, kot se je razvil tudi način, kako hitro ocenimo posamezne spletne strani.

Trend izdelave spletne strani se je v letih drastično spremenil

Včasih so bile spletne strani izjemno preproste in suhoparne. Danes pa poznamo zelo kreativne, zanimive spletne strani, ki človeka kar vabijo k brskanju. Trendi se sicer iz leta v leto spreminjajo in dopolnjujejo. Temu pa se seveda more prilagajati sam način izdelave spletne strani.

Podjetja oziroma posamezniki, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani, morajo biti vedno v koraku s časom. Ozaveščenost, spremljanje trendov in novosti je ključnega pomena za dobro izvedeno storitev. Nikakor ni dovolj, da kot izvajalec obtičimo na eni vrsti izdelave spletne strani in se ne pomaknemo naprej. Ažurnost je vsekakor ključnega pomena. Sledenje trendom izdelave pa še bolj!

Kakšni so torej trendi in novosti pri izdelavi spletni strani?

Preprosta tipografija

Ljudje po navadi najmanj časa posvečamo izbiri primerne tipografije (pisave) na spletni strani. Vseeno pa je to zelo pomembno. Tipografija se je skozi čas spremenila in sedaj je trend uporabljati čim bolj čiste, jasne linije, ki so lepo berljive. Nihče ne mara dodatnih okraskov, s katerimi le zmotimo pozornost bralca. Ravno tako ne smemo pretiravati z barvami, odebeljenimi črkami ter prevelikimi črkami. Najdite pravo razmerje, ki se bo odlično podalo k celotnemu izgledu spletne strani.

Preproste barvne kombinacije
Preprosta spletna stran je po navadi ključ do uspeha. Včasih so bile spletne strani zelo živahne, barvne, utripajoče,… Temu danes na srečo ni več tako. Vsi moteči dejavniki in dodatne barve so pravzaprav nezaželeni. Spletna stran mora biti preprosta, čista, elegantna ter vabljiva. Barve, kot so modra, siva, svetlo zelena, rdeča so barve, ki so vse bolj pogosto uporabljene v samem izgledu spletne strani. Sama uporaba takšnih spletnih strani je preprosta in tekoča.

Odzivne spletne strani
Kot smo že omenili, lahko ljudje do spletnih strani dostopajo preko telefona, tabličnega računalnika ali navadnega računalnika. Vse to pa pomeni, da gledamo spletno stran na različnih ekranih. Trend izdelave spletne strani je vsekakor usmerjen v tako imenovane responsive oziroma odzivne spletne strani. Tako bo vsebina prikazana glede na medij, preko katerega dostopamo.

Manj besedila in več posnetkov
Ljudje smo postali vse bolj zahtevni in časovno omejeni. Že od nekdaj pa smo vizualno usmerjeno. Številne raziskave so pokazale, da veliko raje pogledamo posnetek, kot pa beremo dolga besedila. Slednja so lahko na spletni strani odbijajoča ter prav nič privlačna. Namesto, da pišete dolga besedila, raje ponudite zabaven ter poučen video posnetek, katerega bodo ljudje raje pogledali.

Velike in jasne fotografije
Pomembno je, da na spletu uporabniku ponudite dovolj jasne in velike fotografije. Slednje namreč polepšajo celoten izgled spletne strani ter vabijo k prebiranju.

Sam trend izdelave spletne strani se seveda iz leta v leto spreminja, vendar pa je pomembno to, da se znamo tem trendom približati ter kar se da prilagoditi. Nikar ne zaspite na stari spletni strani – bodite v koraku s časom!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več