Računalništvo, telefonija
06.01.2015 20:15

Deli z drugimi:

Share

Izdelki Lenovo YOGA za večji prilagodljivost in interaktivnost

Družba Lenovo je danes na sejmu potrošniške elektronike International Consumer Electronics Show 2015 (CES) predstavila nove družine prilagodljivih prenosnih računalnikov in tablic. Tanka in lahka prenosnika YOGA 3 sta na voljo z 11- in 14-palčnim zaslonom (v 13-palčnem ohišju) ter oblikovana po željah digitalne zabave željnih potrošnikov, medtem ko 12-palčni ThinkPad YOGA cilja na poslovne uporabnike, njegova 14- in 15-palčna modela pa na zahtevnejše uporabnike. 8-palčna tablica YOGA Tablet 2 z nameščenim operacijskim sistemom Windows prinaša tehnologijo Lenovo AnyPen, ki praktično vsako pisalo spremeni v digitalno pero.
Lenovo YOGA 3 11
Lenovo YOGA 3 11

“Tako kot se spreminjajo življenjski slogi uporabnikov, tako se razvijajo tudi naši prenosniki in tablice iz družine YOGA. Najnovejši izdelki prinašajo nove tehnologije za prostoročno pisanje ter 3D-kamere, ki dodajo novo dimenzijo prilagodljivosti, praktičnosti in uporabniške izkušnje. Računalniki so na ta način še bolj odzivni in osebni,” je povedal podpredsednik in vodja oddelka marketinga in dizajna v družbi Lenovo Dilip Bhatia.

Tehnologija Lenovo AnyPen svinčnike spreminja v digitalna peresa

8-palčna tablica YOGA Tablet 2 s sistemom Windows in tehnologijo AnyPen deluje povsem v stilu naprav YOGA: strojna oprema se prilagaja uporabnikom in prinaša dodatne inovacije. Tokrat v obliki inovativne rešitve za prostoročno pisanje po zaslonu, s katero se ta tablica loči od vseh ostalih na trgu. Tehnologija Lenovo AnyPen namreč spremeni vsak navaden ali kemični svinčnik v digitalno pero (edini pogoj je debelina konice vsaj 1 mm) ter tako omogoča lažje in še natančnejše delo s tablico. Vnašanje teksta je sedaj tako enostavno kot v primeru pisanja po papirju, uporabniki pa bodo novo tehnologijo cenili tudi na račun tega, da je navigacija po zaslonu naprave natančnejša ob uporabi pisala v primerjavi s konico prsta. Tehnologija Lenovo AnyPen hkrati tudi poskrbi, da uporabnike ne bo več strah izgube sicer dragega digitalnega peresa.

Kot del družine YOGA Tablet 2, predstavljene lanske jeseni, 8-palčna YOGA Tablet 2 z Windowsi premore vse dobrote originalne tablice YOGA Tablet. Tako se lahko uporablja na štiri edinstvene načine (branje, stojalo, podstavek ter obešalnik), ki izboljšajo spremljanje in ustvarjanje digitalnih vsebin. Tablica je opremljena tudi z dvema zvočnikoma ter zvočnimi tehnologijami Wolfson Master Hi-Fi za zmanjševanje hrupa ter Dolby za prostorski zvok. Operacijski sistem Windows 8.1 v navezi s procesorjem Intel Atom sta idealna partnerja odličnega 8-palčnega zaslona polne visoke ločljivosti. Tablica tako nudi idealno razmerje med delom in zabavo, uporabniki pa bodo cenili tudi izjemno avtonomijo delovanja na baterijo – kar do 15 ur.

YOGA 3 – prilagodljivost sodobnemu življenjskemu slogu

Novi prenosnik YOGA 3 je na voljo v različici z 11- ali 14-palčnim zaslonom, v obeh primerih pa njegova debelina ne presega 18,3 mm. Večji prenosnik se lahko pohvali z zelo kompaktnimi merami, saj je po zunanjih merah primerljiv s prenosniki s 13-palčnimi zasloni. Vsega 15,8 mm debel in 1,1 kg težak je 11-palčni model YOGA 3 najlažji prenosnik v družini YOGA. Oba prenosnika sta opremljena s tečaji zaslona, ki omogočajo 360° zasuk in štiri različne načine uporabe – prenosnik, stojalo, šotor ter tablica. Inženirji so poskrbeli tudi za bolj mehko zapiranje zaslona.

Novi prilagodljivi prenosniki YOGA pa niso le lepi, so tudi zmogljivi. Opremljeni so s peto generacijo procesorjev Intel Core (do modelov i7), operacijskim sistemom Windows 8.1, zasloni polne visoke ločljivosti ter hitrimi brezžičnimi vmesniki 802.11ac. Visoke zmogljivosti opisujejo tudi zvok, par zvočnikov s tehnologijo Waves audio navduši.

Prilagodljivost prenosnikov je pisana z veliko začetnico, za intuitivno uporabniško izkušnjo pa je zadolžena programska oprema Lenovo Harmony. Ta uporabniku pomaga samodejno prilagoditi nastavitve računalnika (svetilnost, jakost zvoka …) glede na uporabljeno aplikacijo in mu tudi predlaga rabo novih aplikacij. Prenosniki bodo na voljo v štirih barvah, in sicer oranžni, srebrni, beli in črni.

ThinkPad YOGA – dve inovaciji za profesionalce

Lenovo je nove prenosnike ThinkPad YOGA z vgrajenim 12-, 14- ali 15-palčnim zaslonom zasnoval skladno s potrebami poslovnih in naprednih domačih uporabnikov. Ti prinašajo idealno razmerje med produktivnostjo in domačo rabo, saj so namenjeni tako manjših pisarnam kot študentom. Aplikacija Lenovo SHAREit uporabnikom omogoča enostavno deljenje datotek med različnimi napravami.

Določeni modeli ThinkPad YOGA bodo za doplačilo ponujali tehnologijo ActivePen, s katero bodo uporabniki lažje vnašali svoje vsebine v računalnik, denimo zapiske, e-pošto ter predstavitve. ActivePen namreč kar se da posnema ročno pisavo uporabnika. YOGA 12 bo sicer še naprej na voljo z digitalnim peresom, čeprav bo po zaslonu moč pisati tudi s klasičnimi pisali. Tudi računalniki ThinkPad YOGA premorejo štiri načine rabe prenosnika, pri čemer se pri zasuku zaslona v tablični način tipke tipkovnice dvignejo in zaklenejo. Pri 15-palčnem modelu bodo uporabniki lahko doplačali tudi za vgradnjo 3D-kamere, ki jim bo nudila še bolj osebno videokonferenčno izkušnjo ali pa možnost skeniranja manjših predmetov.

Novi prenosniki ThinkPad YOGA so opremljeni s peto generacijo procesorjev Intel Core, operacijskim sistemom Windows 8.1, zmogljivostmi hrambe podatkov do 1 TB ter zvočno tehnologijo Dolby Home Theatre v4. 12-palčni model je debel vsega 19 mm in tehta 1,5 kg, vsi modeli pa se lahko pohvalijo z osvetljenimi tipkovnicami ter na dotik občutljivimi zasloni polne visoke ločljivosti.

Novi prenosniki YOGA in ThinkPad YOGA bodo na voljo pomladi, medtem ko bo 8-palčna tablica YOGA Tablet 2 pri slovenskih trgovcih naprodaj februarja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več