Računalništvo, telefonija
30.06.2015 09:21

Deli z drugimi:

Share

Izmerite učinkovitost marketinških aktivnosti in prodajnega mesta

Merjenje obiska in njegova konverzija v dejanski nakup, je eden ključnih kazalnikov uspešnosti investiranih sredstev v marketinške aktivnosti, pospeševanje prodaje in stroškovne učinkovitosti prodajnega mesta. Kako veste, ali ste dosegli začrtano število obiskovalcev? Vam je z novim prodajnim pristopom uspelo povečati stopnjo uspešnosti prodaje? Obiski so naše priložnosti. Spremljanje obiska pa pomembna konkurenčna prednost.
Slikovni prikaz
Slikovni prikaz

Ključni cilji marketinških aktivnosti končnemu uporabniku so bolj ali manj skupni vsem kategorijam storitev in izdelkov; z oglasnimi aktivnostmi in ponudbo želijo opozoriti in pritegniti kupca. Z informacijami na spletu in prek družbenih omrežij se trudijo prepričati kupca, da izdelke ali storitve vključi v svoj ožji izbor. S posebnimi ponudbami, prenovljenimi trgovinami in izložbami kupca spodbujajo, da se ustavi in jih obišče.


Kako bomo vedeli, ali smo bili pri tem tudi uspešni? Smo z določeno aktivnostjo uspeli povečati število obiskovalcev? Imamo ustrezno število prodajnega osebja in kako lahko to prodajno osebje bolj optimalno razporedimo med lokacijami? Tudi pri samem izboru mesta prodajalne, salona ali trgovine nam vedenje in razumevanje vzorca dnevnega pretoka obiskovalcev pomaga sprejeti prave poslovne odločitve.


Ker je cilj vsake marketinške aktivnosti obiskovalec, ki naj postane kupec, je merjenje obiska in njegova konverzija v nakup, eden ključnih kazalnikov uspešnosti investiranih sredstev v marketinške aktivnosti, pospeševanje prodaje in stroškovne učinkovitosti prodajnega mesta. Smo dosegli začrtano število obiskovalcev? Nam je uspelo povečati stopnjo uspešnosti prodaje, t.i. konverzijo obiska v dejanski nakup?


Obiski so naše priložnosti. Spremljanje obiska pa pomembna konkurenčna prednost.


NetCount podjetja Netica vam pomaga izbrati celovit in optimalni sistem za merjenje obiska. Širok nabor senzorične opreme omogoča, da se NetCount rešitve kar najbolj prilagodijo zahtevam in potrebam prostora ter željam in zmožnostim kupcev.


Celovit sistem zajema avtomatizirano spremljanje obiska s pomočjo številnih vrst senzorjev, prenos in shranjevanje podatkov v SQL podatkovno skladišče, poslovno analitiko in integracijo z obstoječimi CRM, ERP ali drugimi podatkovnimi sistemi. Nadgrajen je s standardiziranimi poročili v Excel ali Power Point obliki, ki so vam preko spletnega portala na voljo v realnem času na prenosniku ali tablici.

Šele ko poznamo podatke o številu obiskovalcev in jih primerjamo s številom računov ter njihovo vrednostjo, lahko postavljamo realne prodajne cilje, merimo in ocenjujemo uspešnost lokacije, nagrajujemo prodajno osebje in izboljšujemo svoje aktivnosti na področju trženja in prodaje.


Če je vaša poslovna uspešnost odvisna od obiska, potem je NetCount prava rešitev za merjenje obiska.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NETICA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NETICA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NETICA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več