Računalništvo, telefonija
14.03.2017 16:05
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izsiljevalski virusi – trenutno največja računalniška grožnja

..Izsiljevalski virusi, ki šifrirajo občutljive podatke, so postali nevarnost št. 1 za podjetja..
Izsiljevalski virusi – trenutno največja računalniška grožnja
Izsiljevalski virusi – trenutno največja računalniška grožnja

Leto 2016 je bilo za IT osebje, ki skrbi za računalniško varnost burno in polno skrbi, za spletne zlikovce pa zelo dobičkonosno, saj so z izsiljevalskimi virusi (ransomware) izvedli 4x več napadov (največ virusa Locky in Cerber) kot leta 2015 in z napadi zaslužili preko milijarde dolarjev. Napovedi za leto 2017 kažejo, da naj bi se, zaradi dobičkonosnosti, obema izsiljevalskima virusom pridružili tudi taki, ki ne zašifrirajo samo uporabnikovih dokumentov, temveč kar MBR (master boot record) trdega diska uporabnika. Izsiljevalci naj bi po napovedih, podvojili število napadov in še bolj izpopolnili tehnike napadov, predvsem z bolj osebno in prikrito elektronsko pošto in priponkami, ki predstavljajo glavni vir okužbe.

Sophos Intercept X – nova generacija protivirusne zaščite

Protivirusni programi, ki pregledujejo vsako datoteko na podlagi protivirusnih definicij, so še vedno pomembni, a za popolno zaščito rabimo nekaj več. Sophos Intercept X odkriva še neznane viruse na način, da zaznata sosledje procesov in aktivnosti v računalniku, ki je značilno za določeno varnostno luknjo in tako prepreči njegovo nadaljnje izvajanje. Orodje deluje za uporabnika skoraj neopazno in ga lahko uporabljamo tudi kot dodatek že obstoječi protivirusni zaščiti drugega proizvajalca. Intercept X z funkcijo Cryptoguard tudi zazna škodljivo šifriranje datotek na trdem disku in to takoj ustavi, že šifrirane datoteke pa povrne nazaj brez posredovanja uporabnika.

Podjetja bodo cenila še naslednjo lastnost Intercepta X, to je sledljivost. Analiza varnostnega incidenta na računalniku nam pokaže vse datoteke, procese in ključe v registrih, ki so bili povezani s tem dogodkom. Tako se bo porabilo veliko manj časa za lociranje žarišča in morebitna dodatna opravila. S tem je IT osebju prihranjeno veliko časa, ki ga lahko porabi za druge naloge.

Prikaz delovanja Intercept X si oglejte na spletnem naslovu http://bit.ly/sophos-central-intercept-x-RN.

Sophos Intercept X lahko preizkusite na naslovu www.sophos.com/intercept-x.


Sophos Forum 2017

Vsa podjetja, ki bi rada izvedela še več o izdelku Interceptu X in ostalih izdelkih podjetja Sophos, vabimo na Sophos Forum 2017, ki bo 5. aprila v ljubljanskem hotelu Four points by Sheraton (bivši Mons). Udeležba na seminarju je brezplačna!

Prijavite se na: www.sophos.si/sl/prijava-na-seminar.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več