Računalništvo, telefonija
15.05.2014 12:58

Deli z drugimi:

Share

JAZ SEM hiter in natančen

Nikon je predstavil nov hiter in lahek super teleobjektiv formata FX s fiksno goriščno razdaljo AF-S 400 mm f/2.8E FL ED VR, namenjen najzahtevnejšim profesionalnim športnim in reportažnim fotografom. Objektiv je zaradi nove optične zasnove in uporabe optičnih elementov iz fluorita lažji od svojih predhodnikov, pohvali se lahko z veliko svetlobno jakostjo f/2,8 in novim načinom zmanjševanja tresljajev Sport. Objektiv s trpežno zasnovo je namenjen profesionalni rabi v vseh zahtevnih razmerah, saj fluorova prevleka zagotavlja odpornost na vodo, prah in umazanijo. Skupaj z objektivom so pri Nikonu predstavili tudi zmogljiv 1,4-kratni telekonverter AF-S TC-14E III, ki goriščno razdaljo izbranih objektivov Nikkor poveča za 40 odstotkov.
JAZ SEM hiter in natančen
JAZ SEM hiter in natančen

Objektiv je s svojimi 3800 grami precej lažji od svojih predhodnikov, saj nova optična zasnova vključuje dva elementa iz fluorita, ki omogočata boljše optične lastnosti, sta lažja od optičnega stekla in zato zagotavljata bolj uravnoteženo rokovanje. Elektromagnetna membrana zanesljivo in zelo natančno nadzira zaslonko ter zagotavlja povečano stabilnost in enakomernejšo osvetlitev med neprekinjenim fotografiranjem, ter večjo natančnost pri uporabi objektiva s telekonverterjem. Nikonova tehnologija zmanjšanja tresljajev (VR) omogoča stabilne posnetke tudi pri do štiri stopnje daljšem času zaklopa od priporočljivih. Novi način zmanjševanja tresljajev Sport pa omogoča jasne fotografije hitro premikajočih se motivov. Število fotografij na sekundo pri neprekinjenem fotografiranju in najmanjša zakasnitev sprožilca v tem načinu sta podobna kot pri izklopljeni funkciji zmanjšanja tresljajev.

Nova optična zasnova vključuje 16 elementov v 12-ih skupinah, od tega sta po dva optična elementa iz fluorita in ED-stekla. Oba elementa iz fluorita sta v prednjem delu objektiva, zato je objektiv lažji in težišče premaknjeno nazaj, kar prinaša večjo uravnoteženost in bolj stabilno rokovanje. Poleg tega se optični elementi iz fluorita ponašajo z boljšimi optičnimi lastnostmi in z nižjo stopnjo svetlobne razpršitve kot optični elementi iz super-ED stekla. Objektiv je opremljen z zaščitnim konveksnim steklom in filtrom NC, na hrbtni strani objektiva je vgrajeno držalo za vstavljanje filtrov, priloženo pa mu je tudi podnožje enojnega stojala. Enodelno sončno zaslonko je mogoče zasukati in obrniti, tako da ostane pritrjena na objektiv med prenašanjem.

Nikon je skupaj z objektivom predstavil tudi nov 1,4-kratni telekonverter AF-S TC-14E III, primeren za uporabo s hitrimi objektivi s fiksno goriščno razdaljo ter zoom objektivi. Pohvali se lahko s kompaktnim ohišjem in izboljšano ergonomijo. Namenjen je predvsem športnim in reportažnim fotografom ter naravoslovnim fotografom, ki želijo povečati svoj doseg. Pri uporabi z objektivom Nikkor 400 mm f/2,8 telekonverter poveča goriščno razdaljo na 560 mm. Optična zasnova poveča zmogljivost objektiva in zmanjša barvne aberacije, sprednja in zadnja površina sta prevlečeni s fluorovo prevleko za zaščito pred umazanijo in vlago, elektromagnetna zaslonka pa poveča natančnost osvetlitve.

Objektiv Nikkor 400 mm f/2,8 bo na voljo od 28. avgusta po priporočeni ceni 12.379 evrov, 1,4-kratni telekonverter TC-14E III pa po 549 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več