Računalništvo, telefonija
12.01.2013 13:07

Deli z drugimi:

Share

JAZ SEM hiter in preprosto eleganten

Nikon z modelom Nikon 1 S1 predstavlja nov podsegment sistemskih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi Nikon 1. S1 prinaša poenostavljeno intuitivno upravljanje ter hitrost in zmogljivost tehnologij Nikon 1 druge generacije z naprednimi ustvarjalnimi fotografskimi funkcijami, kot je nadzor slike v živo in zajem najboljšega trenutka.
JAZ SEM hiter in preprosto eleganten
JAZ SEM hiter in preprosto eleganten

Nikon 1 S1 se ponaša z ločljivostjo 10,1 milijona slikovnih točk z občutljivostjo od ISO 100 do 6400 v elegantnem in preprostem ohišju iz aluminija v petih barvnih različicah. Posname lahko do 15 posnetkov na sekundo s sledenjem in samodejnim ostrenjem ali do 60 posnetkov na sekundo v polni ločljivosti z izostritvijo na fiksni točki. Vgrajeni dvojedrni procesor EXPEED 3A poskrbi za hitro obdelavo posnetkov.

Zajem v načinu najboljši trenutek vedno zagotovi najboljši možni posnetek. Z enim samim klikom sprožilca bo pametni izbor fotografij zajel do 15 slik v visoki ločljivosti in nato predlagal do pet najboljših. Način počasni prikaz zajame do 15 zaporednih fotografij in jih hkrati prikaže v počasnem posnetku na zaslonu LCD, da fotograf lahko izbere in shrani točno tisti trenutek, ki ga želi. Napredni hibridni sistem samodejne izostritve AF omogoča takojšnjo izostritev objektov ter podpira samodejno izostritev z zaznavanjem faz za hitre premike in samodejno izostritev z zaznavanjem kontrasta za zajem podrobnosti tudi v šibki svetlobi. Senzor takoj preklaplja med 73 območji izostritve z zaznavanjem faz in 135 območji izostritve z zaznavanjem kontrasta glede na ozadje.

Sistemski fotoaparati Nikon 1 so optimizirani za snemanje kakovostnih videoposnetkov, saj imajo izmenljive objektive 1 NIKKOR, sistem AF z zaznavanjem faz, ki hitro in natančno izostri premikajoče se motive, ter gladke in tihe prehode samodejne izostritve, s katerimi so posnetki videti naravni. Nikon 1 S1 lahko snema videoposnetke v ločljivosti Full HD pri hitrosti 60 in 30 posnetkov, med snemanjem pa lahko zajame celo fotografije polne ločljivosti.

Nadzor fotografij v živo je hiter in preprost način za izboljšanje fotografij, preden jih posnamete, saj vam omogoča, da nagonsko popravite nastavitve, zamrznete dogajanje, prilagodite osvetlitev ali zameglite ozadje. Rezultate si lahko ogledate v realnem času na svetlem zaslonu LCD visoke ločljivosti, še preden zajamete posnetek. Funkcija hitre fotografije v gibanju je odličen način, kako zajeti več kot en trenutek, zamrznjen v času.

Z majhnim mobilnim brezžičnim vmesnikom WU-1b boste lahko kakovostne fotografije prenesli neposredno iz fotoaparata v pametni telefon ali tablico. Vmesnik lahko uporabljate celo za to, da fotoaparat daljinsko upravljate z napravo.

Nikon 1 S1 bo naprodaj v začetku februarja skupaj z objektivom 1 NIKKOR 11-27 po ceni 529 EUR. Omenjeni paket bo mogoče kupiti še skupaj z objektivom 1 NIKKOR 30-110 za 699 EUR.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10