Računalništvo, telefonija
08.08.2013 11:02

Deli z drugimi:

Share

Jaz sem vsestranski

Nikon je predstavil nov vsestranski in kompakten zoom objektiv Nikkor 18-140 mm formata DX, ki s svojim razponom goriščnih razdalj pokrije večino najpogosteje uporabljenih goriščnih razdalj. Opremljen je s sistemom zmanjšanja posledic tresljajev (VR), ki omogoča fotografiranje s časi zaklopa, daljšimi za do štiri stopnje, bolj učinkovito fotografiranje pri šibki svetlobi ter zagotavlja občutno ostrejše ročno fotografiranje v celotnem razponu zooma.
Jaz sem vsestranski
Jaz sem vsestranski

Uporaba različnih objektivov za določene namene je velika prednost, vendar nekateri fotografi raje uporabljajo en objektiv, še posebno, ko sta zaradi okoliščin pomembnejši teža objektiva (490 g) in čim boljša vsestranskost. Nikkor 18-140 je cenovno ugoden objektiv za ustvarjanje kakovostnih fotografij in videoposnetkov. Tehnologija VR zagotavlja stabilen zajem motiva, tudi ko snemate videoposnetke, in celo poveča vidljivost pri vodoravnem premikanju oz. sledenju. Zameglitev slike zaradi tresenja je občutno zmanjšana, zlasti pri fotografiranju pri daljših goriščnih razdaljah. Delovanje pri fotografiranju in snemanju je hitro in tiho.

Objektiv je optimiziran tako, da ustreza zahtevam današnjih slikovnih tipal fotoaparatov D-SLR z velikim številom slikovnih točk in ustvarja slike odlične kakovosti v celotnem območju zooma. Optična zasnova je sestavljena iz 17-ih elementov v 12-ih skupinah. Optični element ED-stekla (z izjemno nizkim lomnim količnikom) in asferično oblikovan optični element zagotavljata visoko ločljivost in kontrast, hkrati pa zmanjšata večino oblik optičnih napak in aberacij.

Novi objektiv AF-S DX NIKKOR 18–140 mm bo v Sloveniji na voljo od 29. avgusta po priporočeni ceni 649 evrov. Na voljo bo tudi v kompletu s fotoaparatom D7100 po ceni 1.549 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več