25.03.2015      16:45
24. Slovenski oglaševalski festival

Jutri se v Portorožu začenja 24. Slovenski oglaševalski festival

Trije stebri festivala so: združiti (stroko) se izobraziti + nagraditi (najboljše)Trije stebri festivala so: združiti (stroko) se izobraziti + nagraditi (najboljše)

Slovenska oglaševalska zbornica bo v Portorožu, 25. in 26. marca, gostila najstarejši domači festival kreativnosti. Dvodnevni osrednji dogodek stroke bo ponovno povezal vse domače akterje marketinga, izluščil in nagradil najboljše med dobrimi, in hkrati s celostno zasnovanim kongresnim programom odprl razpravo o aktualnih strokovnih vprašanjih, omogočil pa ne le izmenjavo znanj, izkušenj in idej, temveč tudi pogledov na nadaljnji razvoj stroke.

Tekma, kot pomemben del festivala, bo letos ponovno ostra, v bitki za najboljše (med dobrimi), bo letos sodelovalo skupno 408 tekmovalnih del, in le peščico bo 11-članska žirija nagradila kot najboljše. Kdo bo letos prepoznan kot nosilec sprememb, poguma in navdiha? V strokovnem delu pa kar 38 izstopajočih govorcev iz 11 držav sveta.

24. SOF združuje stroko
Dvodnevni osrednji dogodek stroke (letos bo 26. in 27. marca v Portorožu) enkrat letno poveže vse domače akterje v marketinški stroki, izlušči in nagradi najboljše med dobrimi, in hkrati s celostno zasnovanim kongresnim programom odpira razpravo o aktualnih vprašanjih v komunikacijski stroki, omogoča pa ne le izmenjavo znanj, izkušenj in idej, temveč tudi pogledov na nadaljnji razvoj stroke.

24. SOF nagrajuje najboljše med dobrimi
11-članska žirija 24. SOF, ki ji predseduje Blaž Vuk iz agencije Pristop, je začela z delom v petek, 13. 3., zaključila pa bo v času festivala, ko bodo znani zmagovalci 24. SOF /velike nagrade SOF, v 12 kategorijah, med drugim tudi mlada kreativca leta, ki bosta odpotovala v Cannes in Agencija leta ter Znamka leta. Letos se za najboljše med dobrimi poteguje kar 408 tekmovalnih del in že v petek, po kosilu (ob 14.00), bo na ogled projekcija v ožji izbor uvrščenih del, vsi zmagovalci pa bodo znani v petek, 27. 3., ob 20.00.

24. SOF izobražuje
»Iskali in našli smo 38 govorcev in sogovornikov, ki imajo kaj povedati. Iz kar 11 držav sveta. Od nas pa je odvisno, ali in koliko jih bomo slišali«, je programsko zasnovo predstavila Marja Feldin, predsednica 24.SOF, ki dodaja, da »lahko tako v programu velikega odra kot tudi v vzporednem programu vsak zase najde odlične vsebine vrhunskih kreativcev in poslovnežev, ki premikajo meje. Tudi tiste v glavah, da bi uspeli.«

Živo bo »v živo« - okrogle mize in pogovori

“Kako nekaj zasnovati, da lahko tudi prodamo? Kako se prodati in kako od tega tudi živeti?«, bo v Pravi ideji v živo spraševala voditeljica okrogle mize Edita Cetinski Malnar. Skupaj s sogovornicami; Jasmino Cibic, vizualno umetnico, dr. Katerino Čeh, direktorico Animacel in Tanjo Skaza, direktorico Skaza Group bodo na naslov predstavitve ”Kokodaka lahko vsak, vsakdo pa ne more znesti jajc” zagotovo odgovorile, da je kokoš kdaj tudi premajhna.

Pod naslovom »deskarji sončne jeseni« bodo sogovorniki Žige Čebulja iz Pristopa predstavili svoje vpoglede v ciljno skupino, ki ji gre po globalnih podatkih IPSOS pripisati velik potencial, tako za medije, oglaševalce, kot tudi naročnike. O born-to-be-wild generaciji bomo lahko prisluhnili odgovornemu uredniku revije priloge Plus50 Marjanu Bauerju, Nataši Mohorč Kejžar, direktorici IPSOS Slovenija in Urošu Cvetku iz Mercatorja.

Boštjan Napotnikbo o »vsem dobrem v pravi kuhinji« spregovoril s tremi, proti toku plavajočimi možmi. Pogovor bo zagotovo vroč, zato ne gre zamuditi Vasje Golarja iz pivovarne Bevog, Nejca Rižnarja, vrhunskega kuharja, Klemna Koširja, avtorja najlepše slovenske knjige 2014 in Napota, ki bo dodal žmoht v zagotovo anekdotični debati “Co si navařiš, to si sniš!”- o hrani, ki je vse preveč pomembna, da si je ne bi pripravili sami.

Okroglo mizo z naslovom (D)Amazonke; od dam do bojevnic pa bo vodil Aljoša Bagola iz Pristopa. Pridružile se mu bodo pogumne Slovenke, ki puščajo pomembno sled in utirajo pot skozi gozdove prihodnosti, predvsem pa potrjujejo izjemo, ki vodi k pravilu slovenske in globalna resničnosti. In sicer, da ženske v primerjavi z moškimi, kljub družbenemu napredku, višji izobrazbi in večji ekonomski neodvisnosti, še vedno predstavljajo manjšino na vodilnih položajih.

KOGA NAGOVARJA 24. FESTIVAL?

Letošnji festival je pravo mesto za direktorje in vodje marketinga, vodje tržnega ali korporativnega komuniciranja, strokovne sodelavce v marketingu in tržnem komuniciranju, predsednike uprav, strokovnjake za odnose z javnostmi, vodje in direktorje projektov, kreativce, tekstopisce, medijske stratege, medijske načrtovalce, asistente, oblikovalce, art direktorje, raziskovalce, načrtovalce, spletne stratege, strokovnjake za družbena omrežja, študente in vse tiste, ki jih zanima komuniciranje v najširšem pomenu. Oglaševanje je vseprisotno in prav SOF predstavlja dobro ogledalo stroke, tiste, ki ji je mar za standarde delovanja in zaščito potrošnikov.

Festival na kratko:

• 24. SOF, Portorož, 26. in 27. marec 2015, 2-dnevni dogodek stroke, poteka pod sloganom »Upaj si!«
  • 3 stebri SOF: izobražuje, nagrajuje (najboljše) in povezuje (stroko);
  • 38 govorcev iz skupno 11 držav (poleg domačih govorcev, govorci prihajajo iz naslednjih držav: Češka, Francija, ZDA, Nemčija, Peru, Švedska, Rusija, Avstrija, Danska, Anglija);
  • 408 prijavljenih del, v skupno 12 kategorij tekmovanja, ki lahko postavijo na ogled prav vse, kar ustvari komunikacijska industrija;
  • Zmagovalci 24. SOF bodo znani 27. marca ob 22.00;
  • Več o 24.SOF: www.sof.si in družbenih omrežjih; Facebook in Twitter.

Povezave:SOF

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?