Računalništvo, telefonija
16.01.2015 13:18

Deli z drugimi:

Share

Kako bo izgledalo računovodstvo leta 2020

Računovodske storitve so pomemben sestavni del poslovanja vsakega podjetja. Vsak podjetnik jih poskuša racionalizirati in poenostaviti, kar pa vedno ni lahko.
Kako bo izgledalo računovodstvo leta 2020
Kako bo izgledalo računovodstvo leta 2020

V recesiji so se prihodki številnih podjetij zmanjšali ali pa so celo prenehala poslovati. Zato so določeni podjetniki začeli zmanjševati stroške tudi pri računovodskih storitvah, kar pa se pogosto ni izkazalo za najboljšo odločitev.

Uvedba e-računov bo vsekakor vplivala na računovodske servise v pozitivnem smislu. Z zmanjšala jim bo število opravil in ročnega dela, to je prepisa podatkov z dokumentov, ki jih sedaj precej bremeni in jim vzame veliko časa. Vsekakor vsaj tistim, ki imajo ustrezno programsko rešitev za podporo e-poslovanja in e-sodelovanja s svojimi strankami, in pa tistim, ki se bodo v bližnji prihodnosti odločili za posodobitev starega sistema, predvsem s kako rešitvijo v oblaku.

Notranje ali zunanje računovodstvo je danes dilema marsikaterega podjetnika. Vendar pa se le ta, ob izbiri prave IT rešitve, ter v sodelovanju z njihovim računovodjem, lahko precej poenostavi. Predvsem je potrebno izbrati sistem, ki omogoča (čim bolj) brezpapirno poslovanje in enostavno (e)komunikacijo z vsemi deležniki, skratka v smeri »SMAC« – Socialno, Mobilno, Analitično in v oblaku – danes glavnih vodil novega vala inovativnih podjetnikov.

Podjetniki že danes lahko upravljajo skoraj vse potrebne procese za vodenje podjetja na daljavo. Poleg tega, da sami izdajajo e-račune, lahko s pametnim telefonom tudi skenirajo prejete dokumente, izdajajo gotovinske račune na terenu, vodijo gotovinsko blagajno itn.

Še posebej, če tak sistem omogoča komunikacijo v naravnem jeziku. V tem primeru uporabniku ni potrebno niti izgubljati časa z branjem priročnika, oz. učenjem uporabe aplikacije. Enostavno začne z uporabo sistema takoj, po naravni poti. V primeru uporabe takega sistema, potem ni več pomembno ali je računovodja v vaši hiši, ali 150 km proč.

IT-podpora delu računovodij in računovodskih servisov je v Sloveniji že na precej visokem nivoju. Obstajajo sistemi, predvsem taki v oblaku, ki nudijo računovodskim servisom res odlično podporo pri njihovem (elektronskem) poslovanju s strankami, pri minimiziranju ročnega vnosa, avtomatskem knjiženju in pripravi poročil, ter celo pri nadomeščanju sprejema klicev in odgovarjanju njihovim strankam (z uporabo umetne inteligence). Taka tehnologija jim omogoča, da se lahko zares posvetijo svojemu osnovnemu delu, to je računovodsko in davčno svetovanje ter dejanska, vsebinska podpora problemom njihovih strank.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,