Računalništvo, telefonija
18.05.2012 10:13

Deli z drugimi:

Share

Kako do enostavnega vodenja vpisa, sprejema in razvrščanja otrok v vrtce?

Podjetje PRONET Kranj, član tehnološkega parka RC IKT in priznani ponudnik poslovne programske opreme, je v letošnjem letu predstavil novo spletno rešitev, in sicer IS za vodenje vpisa in sprejem otrok v vrtec. Programska rešitev ProVRTEC se poteguje za nagrado EuroCloud Slovenija za Najboljši primer uporabe storitve v oblaku v javni upravi. O ProVRTCU smo se pogovarjali s Slavkom Frelihom, vodjem prodaje pri omenjenem podjetju.
ProVRTEC - IS za centralno evidenco in pregled vpisa otrok v vrtce
ProVRTEC - IS za centralno evidenco in pregled vpisa otrok v vrtce

Kaj sploh je ProVRTEC?

ProVRTEC je spletna programska rešitev, namenjena vrtcem, občinam in staršem. Gre za centralno evidenco in obdelavo vpisa otrok v vrtce. Razvili smo jo v začetku leta 2012. Že v fazi razvoja aplikacije smo zabeležili povečano zanimanje za namestitev in uporabo. Z boljšo in preglednejšo evidenco in optimizacijo poslovnih procesov smo namreč dejansko pomagali pri reševanju problematike dolgih čakalnih vrst in zagotovili več prostih mest. Na čakalnih listah je zaradi avtomatskega razporejanja dejansko ostalo manj otrok.

Katere prednosti bi lahko izpostavili pri ProVRTCU?

Vsekakor bi poudaril, da je rešitev v celoti prilagodljiva lokalnim posebnostim vrtcev in občin. S tem obe ustanovi pridobita transparenten IS, saj centralni register vsebuje vse podatke za evidenco in prostorsko načrtovanje prostih mest in oddelkov. Zagotovljena je tudi priprava podatkov za ministrstvo in t.i. oglasne table ter čakalni seznami. Posebej velja izpostaviti možnost simulacij razporeditve otrok po oddelkih vrtca, saj je po meni znanih podatkih to edina programska rešitev v Sloveniji, ki to omogoča.

Rekli ste, da je rešitev namenjena tako za občine kot za vrtce. Kako to?

Vrtcem program omogoča elektronsko vodenje vpisa, ki lahko tekoče obravnavajo in ažurirajo vloge, oblikujejo prednostne sezname ter obvestila za starše. Vse to gre seveda avtomatsko in po e-pošti do staršev ali skrbnikov. Za občine pa je zagotovljena enotna evidenca in centralni čakalni seznam za vse vrtce v občini, takojšen dostop do informacije o številu mest, določitve števila točk, prednostnega vrstnega reda in še marsikaj.

Še kaka druga dodana vrednost za občine in vrtce?

ProVRTEC je orodje, ki odpravlja težave, ki danes povzročajo dolge čakalne vrste in nejevoljo staršev. Proces obdelave in simulacije razporeditve otrok po oddelkih je sedaj zelo skrajšan, poenostavljen, bolj urejen in najpomembnejše, precej cenejši. Obstoječi uporabniki so že zabeležili povečano št. vpisanih otrok v primerjavi z lanskim letom, in s tem seveda povečano zadovoljstvo tudi med starši.

Kaj pa cena?

Zaradi možnosti najema, brez stroškov vlaganj v opremo, uporabnik plača le mesečno najemnino, ki znaša 99,00 € na vrtec.

Potegujete se za nagrado EuroCloud Slovenija?

Res je. ProVRTEC se poteguje za najboljši primer uporabe storitve v oblaku v javni upravi, ki jo podeljuje GZS-ZIT in Zavod e-Oblak. Nagrada EuroCloud je namenjena ponudnikom storitev računalništva v oblaku s ciljem spodbujanja razvoja, trženja in uporabe rešitev v javni upravi. Upam, da nam prinese zmago, saj bomo s tem potrdili dejstvo, da so naše stranke vedno deležne le najboljših rešitev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več