Računalništvo, telefonija
23.11.2015 07:49
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako korporativni dokumentni sistem doprinese vrednost vašemu IT okolju?

Pravilno integriran korporativni dokumentni sistem lahko doprinese veliko vrednost vašemu IT okolju in s tem posledično tudi poslovanju.
Pravilno integriran korporativni dokumentni sistem lahko doprinese veliko vrednost vašemu IT okolju in s tem posledično tudi poslovanju.

Če želimo od našega korporativnega dokumentnega sistema doseči največji potencial, mora biti ta povsem usklajen z našim informacijskim okoljem. Ko eden od naših zaposlenih na primer upravlja z računovodskim programom, mu mora biti omogočeno, da izdelane dokumente arhivira neposredno v korporativni dokumentni sistem in to brez potrebe, da zapusti program. To pa seveda ni ravno preprosta naloga, saj v podjetju imamo številne gradnike iz IT okolja, ki bi morali biti neposredno povezani z dokumentnim sistemom kot so na primer:

  • Poslovna okolja, kot so ERP, CRM in računovodske platforme
  • Produktivna orodja, kot so Microsoft Office, SharePoint in Outlook
  • Strežniki elektronske pošte, kot na primer Microsoft Exchange
  • Mobilne naprave, vključno s tabličnimi računalniki in pametnimi mobilnimi telefoni
  • Namizni skenerji, večfunkcijski tiskalniki in druga strojna oprema
  • Zunanje podatkovne baze, kot so SQL, Oracle, MySQL in OBDC
  • Podatkovne baze v računalništvu v oblaku

Korporativni dokumentni sistem omogoča številne integracije z obstoječim informacijskim okoljem na način, da iz njim iztržimo največ kar se da. Pri integraciji pa poznamo dve osnovi kategoriji, in sicer konfiguracijo in programsko.

Integracija preko konfiguracije

Številni konfiguracijski moduli omogočajo, da povežemo korporativni dokumentni sistem s številno programsko in strojno opremo, ki je že prisotna v IT okolju določenega podjetja. Na primer: Povezava večfunkciskega skenerja s korporacijskim dokumentnim sistemom omogoča arhiviranje dokumentov že kot del procesa skeniranja. Drugi primer uspešne integracije je na primer uporaba tiskalnikov za tiskanje dokumentov neposredno iz katerekoli ključne aplikacije. Z integracijo na ravni podatkovnih baz pa lahko podatke prikažemo v kateri koli aplikacije, in to neglede na to, kje so bili ti prehodno ustvarjeni.

Integracija preko programiranja

Programiranje je nujno potrebno v primeru da želimo doseči popolno integracijo z izbranim korporativnim dokumentnim sistemom. Za to potrebujemo namenska razvijalka orodja, končni rezultat pa je integracija posamičnega dela korporativnega dokumentnega sistema z izbrano končno aplikacijo. Dober korporativni dokumentni sistem bi moral temeljiti na osnovi platforme REST, saj omogoča enostavno integracijo s programi, ki jih poganjamo bodisi na strežnikih bodisi na osebnih računalnikih. Integracija mora biti seveda mogoča tudi z mobilnimi napravami, saj bomo s tem dosegli še boljšo učinkovitost zaposlenih in s tem posledično povečali njihovo produktivnost.

Če želite izvedeti še več o tem, kako lahko integracija korporativnega dokumentnega sistema z obstoječim informacijskim okoljem odpravi vaše poslovne težave in vam prinese prihranke na račun večje storilnosti zaposlenih, se obrnite na strokovnjake podjetja Vibor d.o.o., ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več