20.06.2012 15:12
Posodobljeno 12 let nazaj.

V čem je skrivnost uspešnih podjetij?

Z uporabo rešitve poslovne inteligence podjetje lahko zniža stroške po aktivnostih ter identificira skrite stroške in izgubljene priložnosti. Na osnovi ugotovitev z orodjem poslovne inteligence lahko naredimo realokacijo virov, tako da jih več namenimo bolj dobičkonosnim produktom..
V čem je skrivnost uspešnih podjetij?

Kako lahko podjetje zniža stroške in poveča prihodke? Uporaba poslovne inteligence lahko zniža stroške poslovanja. Na osnovi ugotovitev z orodjem poslovne inteligence lahko naredimo realokacijo virov, tako da jih več namenimo bolj dobičkonosnim produktom, kupcem in projektom ter s tem povečamo skupno dobičkonosnost. Podjetja običajno namenjajo največ pozornosti tistim kupcem, s katerimi ustvarijo največji obseg prodaje. Vendar pa lahko ti kupci zahtevajo nesorazmerno velik delež virov ob ne najvišji dobičkonosnosti.

Uporaba poslovne inteligence lahko zniža stroške z doseganjem boljših pogojev poslovanja s kupci in dobavitelji. Ključ do uspešnih poslovnih pogajanj so dobre priprave. Jasen pregled nad vsemi podatki je neprecenljiv pri pogajanjih in sklepanju pogodb. Če lahko analiziramo kakovost dobavitelja tako, da proučimo trend pravočasnih dobav, delež neustreznih dobav in dinamiko gibanja cen, smo v odlični pogajalski poziciji za dogovarjanje o vseh točkah pogodbe. Enako velja za analize kupcev. Kar lahko pogosto uporabimo v dobro kupca, tako da ugotovimo dinamiko njegovih naročil in prilagodimo načrtovanje proizvodnje in dobav njegovim potrebam.

Z uporabo orodja BIView lahko managerji in poslovne vodje identificirajo dejanske stroške in dobičke ter se s pomočjo BIView poročil uspešno pripravljajo na poslovna pogajanja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RESULT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RESULT d.o.o.

Result logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RESULT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več