Računalništvo, telefonija
09.06.2014 09:45

Deli z drugimi:

Share

Kakšne so pridobitve in prakse ob vpeljavi e-poslovanja za podjetja in njihove poslovne partnerje?

Podjetje MZR iz Radovljice je za prodajne, nabavne in marketinške managerje ter IT strokovnjake organiziralo dogodek z naslovom Prevetrimo poslovanje: Kako z znanjem in tehnologijo do boljših rezultatov? Na njem so strokovnjaki s podjetij Petrol, Salus, Sanolabor in Kemofarmacija predstavili novosti in primere dobre prakse prodajnih in nabavnih kanalov ter razloge za uvedbo visoke razpoložljivosti.
Kakšne so pridobitve in prakse ob vpeljavi e-poslovanja za podjetja in njihove poslovne partnerje?
Kakšne so pridobitve in prakse ob vpeljavi e-poslovanja za podjetja in njihove poslovne partnerje?

Petrol izkoristil trend rasti spletnih trgovin

Tadeja Poljanšek, vodja IT projektov v podjetju Petrol, je predstavila razloge za Petrolov prehod na spletno trgovino Petrol eSHOP. Petrol je z idejo uvedbe spletne trgovine želel izkoristiti trend rasti spletnih trgovin, pridobiti nov oglaševalski prostor in razširiti Petrol klub katalog.

Visoka razpoložljivost se začne in konča pri ljudeh

Vodja informatike v podjetju Salus, Andrej Hočevar, je razložil kaj za podjetje pomeni visoka razpoložljivost in predstavil razloge za uvedbo le-te v podjetju Salus. Za uspešno uvedbo je potrebno najprej določiti tiste procese, ki morajo biti za delovanje podjetja razpoložljivi ves čas, potrebno je določiti in zagotoviti kader, ki bo za visoko razpoložljivost tudi skrbel.

Krajši čas obdelave naročila in manj napak pri vnosu

Andreja Pogačnik, direktorica nabavnega sektorja, je predstavila vidik e-poslovanja v podjetju Sanolabor. Pridobitve ob vpeljavi e-poslovanja so med drugim krajši čas obdelave naročila, manj napak pri vnosu, enostavnejšo pripravo vzorčnih naročil itd. Poslovni partnerji so z uvedbo medpodjetniškega e-poslovanja pridobili dostop do kataloga, takojšnje informacije o zalogah, možnost naročil 24/7, enostavnejše naročanje, nižanje stroškov z naročanjem itd.

Večji uvid v poslovanje za dobavitelje

Vodja enote za nadzorovanje nabave v podjetju Kemofarmacija, Anja Prašnikar Lipold, je predstavila drugo stran medpodjetniškega poslovanja in sicer poslovanje z dobavitelji (B2S “business to supplier”). Z vpeljavo spletnega portala za dobavitelje so le-ti pridobili večji uvid v samo poslovanje preko Kemofarmacije, boljši dostop do podatkov, možnost terenskih naročil preko portala in možnost boljše izpostavitve svojih izdelkov in svoje ponudbe na portalu za kupce (B2B).

Več informacij na www.mzr.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MZR, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MZR, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MZR, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več