Računalništvo, telefonija
07.02.2012 14:32

Deli z drugimi:

Share

Kameri Point of View Sports Camera za športne užitkarje

Kameri Point of View Sports Camera za športne užitkarje
Kameri Point of View Sports Camera za športne užitkarje

Podjetje Point of View je svoj nabor pretežno računalniških izdelkov razširilo s ponudbo za uporabnike, ki aktivno preživljajo prosti čas. Novi kameri z družine HD Sports Camera XB nudita zajem video posnetkov v visoki ločljivosti in kljubujeta tudi elektroniki manj prijaznim zunanjim razmeram, kot so padci in udarci, pljuski vode, vročina ter mraz in drugi vplivi okolja.


Kameri iz družine HD Sports Camera XB se razlikujeta tako po ohišju kot zmogljivostih. V kombinacijo plastike in gume odeta kamera HD Sports Camera XB 1080p ima vgrajen senzor CMOS ločljivosti 5 Mpik, ki nudi zajem video posnetkov do polne visoke ločljivosti 1920×1080 pik s 30 sličicami na sekundo. Leča kamere pokriva 85-stopinjski zorni kot (ob zaslonkah med F=1,4 in f=4,3). Namenjena je športnim navdušencem, ki želijo najboljšo kakovost zajete slike. Zasnova ohišja kamere in pritrdilnega mesta za trakove, čelade in druge možnosti namestitve kameri omogoča vrtenje do 180°, s čimer uporabniku omogoča veliko svobode pri zajemu video posnetkov. Inženirji Point of View so pri snovanju kamere upoštevali večino želja zahtevnih uporabnikov, zato so v kamero vgradili kar dve litij-ionski bateriji s kapaciteto 1300 mAh, vsaka izmed njiju pa ima dve uri in pol avtonomije. Kamera dimenzij 27 x 45 x 116 mm in teže 130 gramov premore vmesnik mini HDMI, prek katerega lahko sliko pošilja na digitalne televizorje in video projektorje.

Model HD Sports Camera XB 720p je še za odtenek manjša kamera, saj meri 95 x 28 x 28 mm in tehta vsega 64 gramov. V kovinsko ohišje vgrajen senzor CMOS ločljivosti 3 Mpik nudi zajem videa v visoki ločljivosti, zorni kot leč pa pokriva 60 stopinj. Vgrajena baterija ima do tri ure avtonomije.

Največja odlika kamer je njuna odpornost na vplive iz okolja. Kljubujeta tako padcem kot udarcem, sta vodoodporni na pljuske in delujeta tudi v mrazu ali visoki vročini. Za zajem akcije iz različnih zornih kotov skrbi tudi popoln nabor dodatne opreme, saj je kamerama priloženih več nastavkov, denimo za čelado, za trak, za ročaje in univerzalni nastavek, ter kablov in polnilcev (tudi polnilec za avtomobil).

Obe kameri imata vgrajen 3,8 cm LCD-zaslon za pregled nastavitev, z računalnikom pa se povezujeta prek vmesnika USB. Video posnetke zapisujeta na kartice SD/SD HC, podprte pa so kapacitete do 32 GB, kar zagotavlja več kot deset ur filmskih užitkov.

Kameri HD Sports Camera XB sta v Sloveniji že naprodaj, priporočena maloprodajna cena za model 1080p znaša 228 evrov, medtem ko je model 720p na voljo za 104 evre.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več