Računalništvo, telefonija
14.07.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ko greste na dopust, ne pozabite s seboj vzeti tablice

Ko greste na dopust, ne pozabite s seboj vzeti tablice
Ko greste na dopust, ne pozabite s seboj vzeti tablice

Vrhunec sezone poletnih dopustov se je začel. Nekateri boste svoje misli sproščali ob šumenju morskih valov na peščeni plaži, drugi si boste privoščili bolj aktiven oddih v neokrnjenih gorah, tretji pa boste spokojno srkali opoldansko kavico v središču kakšnega velemesta, ki ga na novo odkrivate. Destinaciji, na katero se odpravljate, bo primerna tudi vsebina vašega kovčka. Če boste večina časa preživeli v morskem letovišču, potem česa več kot brisače in kopalk ne potrebujete. Če boste plezali po skalnatih gorovjih, so obvezna oprema pohodni čevlji, čelada in vrvi. Če boste raziskovali mestne ulice, pa so glavne stvari udobna obutev, nahrbtnik in kakšno pokrivalo, da vas ne ujame sončarica.

Potujoča zbirka knjig, filmov in iger

Ne glede na to kam se odpravljate, pa je zelo priporočljivo, da imate s sabo tudi kakšno prenosljivo napravo. Že res, da nas te obkrožajo vsak dan in si včasih želimo oddiha od njih, vendar se lahko v določenih situacijah izkažejo za nepogrešljive. Poleg telefona, ki ga ima vsak nas od tako ali ves čas pri sebi, je tablični računalnik oziroma tablica ena najboljših naprav, ki jih lahko vzamete s sabo na dopust. Tablica namreč nudi skoraj enako funkcionalnost kot prenosni računalniki, le da je precej bolj kompaktna in lažja za prenašanje naokoli.

S tablico lahko na dopustu počnete številne stvari, ki vam krajšajo čas, če vam je dolgčas. Vzemimo za primer scenarij, da ste na morju in začne močno deževati. Na plažo ne morete, v mesto tudi ne, v prikolici pa nimate televizije in radia. Nič hudega. Odprite potovalko in vzemite ven tablico. Ta je idealna naprava za gledanje filmov, poslušanje glasbe in igranje iger (tudi družabnih). Poleg tega pa je lahko tudi vaša osebna potujoča knjižnica. Zakaj bi naredili svojo prtljago še bolj težko s petimi debelimi knjigami, ki jih morda sploh ne boste imeli časa prebrati, če lahko na tablico naložite stotine e-knjig, ki v vaši potovalki ne zasedejo nič prostora.

Najboljša prijateljica, če se izgubite

Prav tako pa je lahko tablica tudi zelo koristen pripomoček, ki vam na potovanju lahko priskoči na pomoč na marsikaterem koraku. Lahko jo uporabite za načrtovanje svojega oddiha in hranjenje vseh pomembnih informacij (naslovi hotelov, letalske vozovnice), če imate na voljo brezžično internetno povezavo, lahko z njo opravljate video klice, če se pri raziskovanju neznanega kraja izgubite, pa vas zna usmeriti na pravo pot. In da ne pozabimo: na napornih dolgih poteh z avtomobilom lahko s tablico zamotite otroke in si na s tem prihranite marsikateri živec.

Tablica za vsak žep

“To je že vse res, ampak tablice so drage,” pravite. Ni nujno. Če znate dobro poiskati, lahko najdete tudi zelo ugodno rešitev. Ena takšnih je na primer tablica ACER Iconia One 10, ki jo ekskluzivno prodajajo v trgovinah M Tehnika. Njeni glavni lastnosti sta kompakten in sodoben minimalističen dizajn ter skromna teža, zaradi katere je idealna za potovanja in dopustovanja. Njena cena znaša žepu prijaznih 179,99 evra, vendar na ta račun prav nič ne skopari pri svojih strojnih komponentah in zmogljivosti.

Za začetek je tu velik 25,7-centimetrski (10,1-palčni) IPS zaslon z ločljivostjo 1280 x 800 slikovnih točk, ki je pisan na kožo vsem ljubiteljem filmov, iger in tudi knjig (za branje na elektronskih napravah mora biti zaslon prijazen očem). Da vse aplikacije tečejo spodobno in brez zatikanja, pa skrbi MediaTekov štirijedrni procesor s frekvenco 1,3 gigaherca, ki ga spremljata še dva gigabajta delovnega pomnilnika. Dovolj za vsakega navdušenca nad večpredstavnostnimi vsebinami in več kot dovolj za vsakogar, ki bi tablico uporabljal tudi za urejanje dokumentov in pregledovanje e-pošte. Tablica pa je opremljena tudi s fotoaparatom – glavni na zadnji strani ima ločljivost 5 MP, sprednji pa 2 MP. Zelo pomembna informacija za vse avanturiste pa je nedvomno avtonomija delovanja. Baterija Acerjeve tablice se ponaša s kapaciteto 6.100 miliamper ur in brez polnilca ob običajni uporabi zdrži tudi 10 ur.

Če bi radi pred končnim izborom pogledali še kakšno drugo tablico, pa imajo v trgovinah M Tehnika zelo bogat izbor. Celotno ponudbo si lahko ogledate na tem spletnem naslovu, v njej boste pa zagotovo našli tisto pravo zase.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več