Računalništvo, telefonija
01.07.2015 07:54
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako začeti z uvajanjem dokumentnega sistema?

S pravilno uvedbo dokumentnega sistema boste vašemu poslovanju prinesli vejo učinkovitost in konkurenčnost ob hkratnem znižanju stroškov.
S pravilno uvedbo dokumentnega sistema boste vašemu poslovanju prinesli vejo učinkovitost in konkurenčnost ob hkratnem znižanju stroškov.

Ko se v vašem podjetju odločite za uvedbo dokumentnega sistema, ki bo izboljšal vašo produktivnost in zmanjšal stroške poslovanje, je zagotovo zadnja stvar, ki jo želite videti ta, da motivacija za uvedbo projekta upade še preden se je ta sploh dobro začel. Glavna težava pri uvajanju dokumentnega sistema je pogosto ta, da se najprej odločimo za nakup orodja, šele nato pričnemo spreminjati naše poslovne procese. To pogosto vodi v katastrofo, saj bi morali projekti uvedbe dokumentnega sistema potekati ravno obratno. Če pa se nočete tudi vi zaplesti v neuspešen projekt uvedbe dokumentnega sistema vam priporočamo, da se za trenutek ustavite in temeljito razmislite, kakšne težave poskušate z uvedbo novega sistema odpraviti, kakšne je najboljši način za spopad z njimi in kateri dokumentni sistem nam bo najbolj v pomoč pri doseganju zastavljenih ciljev in da se bodo stroški investicije hitro povrnili.

Kako premagati strah pred uvedbo dokumentnega sistema?

Ko pri vašem poslovanju vso vašo energijo usmerite v izdelek namesto v poslovne potrebe, je relativno težko vedeti, ali smo dosegli optimalno rešitev. Bolj ko nadaljujemo z analizo ustreznega dokumentnega sistema, večji je strah da bomo pri izbiri naredili napako, kar seveda lahko vodi v popolno zaustavitev projekta. Ko se torej odločate za uvedbo dokumentnega sistema imejte vedno pred očmi težave, ki jih z njim poskušate rešiti. Tu si poskušajte zamisliti tudi kako bo vaše podjetje izgledalo čez nekaj let in kako boste takratnim izzivom kos, predvsem s stroškovnega vidika. S tem pristopom boste lažje izbrali dokumentni sistem, ki vam bo povsem pisan na kožo.

Najboljši način za premostitev strahu pred uvedbo dokumentnega sistema je najti sistem, ki bo povsem prilagojen vašim potrebam in zahtevam, oziroma, ki bo v največji možni meri odpravil vse vaše težave. Ko bodo razrešene težave podjetja se boste namreč lahko veliko lažje posvečali težavam, ki so prisotne med posamičnimi oddelki. Določeni dokumentni sistemi so bolj prilagojeni finančnim oddelkom, medtem ko so drugi pisani na kože pravnim pisarnam ali proizvodnim podjetjem. Tu je ključnega pomena predvsem to, da z dokumentnim sistemom razrešimo vse ključne težave, ki se nanašajo na poslovanje in da s tem čim prej povrnemo stroške poslovanja. Če uspemo z dokumentnim sistemom kasneje razrešiti še kakšno drugo poslovno težavo, je to le še dodatna dodana vrednost rešitve.

Če boste sledili tem preprostim načelom vam zagotavljamo, da boste pri uvedbi dokumentnega sistema v vaše poslovanje precej bolj uspešni, kot bi bili sicer.

Če želite izvedeti še več o tem, kako lahko dokumentni sistem odpravi vaše poslovne težave, se obrnite na strokovnjake podjetja Vibor d.o.o., ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več