Računalništvo, telefonija
29.05.2014 11:10

Deli z drugimi:

Share

Kompakten in ekološko prijazen strežnik NAS

Synology DS414slim
Synology DS414slim

Synology je predstavil DiskStation DS414slim, strežnik NAS s štirimi režami za diske, ki je oblikovan za domače uporabnike in majhna podjetja in ki izkorišča prednosti majhnih mer 2,5-palčnih diskov.

»V povezavi z bogatim naborom lastnosti operacijskega sistema DSM, DS414slim uporabnikom omogoča obilo zabave in varnost podatkov, medtem ko zavzema izjemno malo prostora,« je poudarila Nicole Lin, produktna vodja v podjetju Synology Inc.

Poganja ga procesor z vgrajenim koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico (FPU) in 512 MB spomina. DS414slim zagotavlja optimalno izkušnjo zmogljivih programov, ki so na voljo uporabnikom Synology strežnikov NAS. V okolju Windows, DS414slim omogoča zavidljive hitrosti branja 110,91 MB/s in zapisovanja 54,53 MB/s. Poleg tega pa je opremljen z dvema vhodoma USB 3.0, ki omogočata hitrejši prenos podatkov z zunanjih enot shranjevanja. Za zagotavljanje visoke stopnje dosegljivosti je DS414slim opremljen z režami za diske, ki jih je mogoče menjati med delovanjem in dvema Gigabitnima mrežnima vhodoma s podporo za nadomestni način delovanja.

Oblikovani so tako, da ohranjajo nizko temperaturo, so tihi in energetsko učinkoviti. Strežniki NAS DS414slim so opremljeni z režami za 2,5 palčne diske in 60 mm ventilatorjem, ki ga je izjemno lahko zamenjati, kot tudi s pametnim sistemom pretoka zraka za hlajenje, ki ohranja napravo na optimalni temperaturi za neprekinjeno delovanje. DS414slim porabi le 15,48 Vata v polnem delovanju. Porabo energije je mogoče še dodatno znižati z uporabo rešitve Wake za LAN/WAN in nastavitev za samodejno izklapljanje in vklapljanje.

DS414slim poganja DiskStation Manager (DSM) 5.0, intuitivni operacijski sistem, ki prinaša obilico programov in omogoča večjo učinkovitost dela. Synology je bil nagrajen s priznanjem PCMag Business Choice Award 2013, kjer je prejel najboljše ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupnim zadovoljstvom z napravo, vrednostjo in verjetnostjo, da bi napravo uporabnik priporočil.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.synology.com/en-global/products/overview/DS414slim.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več