Računalništvo, telefonija
12.03.2012 17:53
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konferenca RiSK 2012

Ob otvoritvi konference RiSK 2012 se je dvorana napolnila do zadnjega kotička.
Ob otvoritvi konference RiSK 2012 se je dvorana napolnila do zadnjega kotička.

Konferenca RiSK 2012, tradicionalen specializiran dogodek s področja elektronske varnosti in nemotenega poslovanja, je letos potekala od 1. do 2. marca v kongresnem centru hotela Habakuk in v dveh dneh gostila več kot 500 domačih in tujih računalniških strokovnjakov.

RiSK 2012 je končan in glede na odzive udeležencev lahko rečemo, da je tudi tokrat v celoti uspel. Organizator, podjetje REAL security, d. o. o., je letos v okviru konference obeležil tudi 10. obletnico ustanovitve. Glavni moto letošnje konference je bil: ”CYBER ATTACKS AHEAD”. Na 19 specializiranih predavanjih so najbolj odmevala predavanja g. Hansa Petra Bauerja, podpredsednika za centralno Evropo pri podjetju INTEL McAfee, predstavitev g. Casperja Carstena iz svetovalnega podjetja Gartner, g. Florenta Fortunea, direktorja za prodajni inženiring v regiji EMEA pri podjetju Websense, in g. Paula St. Johna, regionalnega direktorja pri podjetju Riverbed. Na konferenci so se predstavila še podjetja HP Enterprise Security, Sourcefire, Nimsoft, Stonesoft, Astaro-Sophos, Diverto, Qualys, SafeNet, F5 in tudi nekatera domača kot Pošta Slovenije, Fakulteta za varnostne vede, Marg in Astec. Letos je bilo veliko govora o hektivistih, n ovih naprednih grožnjah in napadih na mobilne naprave in omrežja ter načinih za zaščito le-teh.

Večerni družabni dogodek je tokrat potekal v malo bolj sproščenem vzdušju ob spremljavi starih rokerjev iz skupine “The Kroniks” in stand-up komika Tina Vodopivca. Za tekmovalnost med udeleženci je bilo poskrbljeno, saj so se pomerili v prvem uradnem REAL BEER PONG tekmovanju.

“RiSK 2012 je uspešno za nami… na srečo, ker tokrat je bilo res divje. Pred šestimi meseci, ko smo pričeli z organizacijo, smo razmišljali, da bo udeležba glede na recesijo bolj skromna. Na svoje veliko zadovoljstvo moramo priznati, da smo se glede tega zelo zmotili. Dobra dva tedna pred konferenco smo zapolnili vse možne kapacitete kongresnega centra hotela Habakuk v Mariboru in tudi objavili na uradni spletni strani www.risk-conference.com, da smo razprodani. Zadovoljni smo tudi s prispevkom naših partnerjev iz tujine, na katere smo pred konferenco apelirali, da si naši obiskovalci želijo bolj živih predavanj, z dobrimi praksami in ne malodušnih in suhoparnih prodajnih nakladanj. Udeleženci so predavanja v večini ocenili za zelo dobra. Za deset let našega podjetja smo organizirali bogato žrebanje. Glavna nagrada je bil osebni avtomobil MINI ONE. Po dramatičnem žrebanju je prvo nagrado prejel g. Bojan Trafela iz NKBM, saj prvih treh izžrebancev ni bilo na uradni podelitvi, tako je v tretjem poskusu nagrada pripadla njemu,” je povedal direktor prodaje pri Real security, d. o. o., David Ivačič.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri REAL SECURITY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

REAL Security

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50