Računalništvo, telefonija
25.11.2015 14:12

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta znova nagrajena za svoja okoljevarstvena prizadevanja!

Konica Minolta je bila že tretje leto zapored s strani CDP, mednarodne neprofitne organizacije za trajnost v ekonomiji, na Japonskem nagrajena z umestitvijo na seznam »Japan 500 Climate Disclosure Leadership Index« (CDLI).
EKO vizija 2050
EKO vizija 2050

Konica Minolta gleda na trajnost kot na primarno korporativno strategijo in se zgleduje po dolgi tradiciji okoljevarstvenih aktivnosti in tehnoloških napredkov. Na prihajajoči konferenci združenih narodov o klimatskih spremembah COP21, od 30. novembra do 11. decembra 2015 v Parizu, se bodo voditelji srečali z namenom, da se na globalni ravni dogovorijo glede zmanjšanja ogljikovih emisij ter o omejitvi globalnega segrevanja. V luči konference ima ta nagrada še toliko večji pomen za Konico Minolto.

Konica Minolta si je zaslužila svoj položaj na indeksu s tem, da je s pomočjo CDP programa o klimatskih spremembah, razkrila vse podatke o emisijah ogljikovega dioksida in porabi energije. Omenjeni podatki so bili neodvisno ovrednoteni s strani CDP metodologije in so bili izjemno pozitivno ocenjeni, saj je Konica Minolta prejela najvišjo možno oceno 100. Tiste organizacije, ki so se umestile znotraj prvih 10% vseh sodelujočih podjetij, so bile uvrščene na seznam CDLI. Od 500 večjih japonskih podjetij, se jih je na CDLI seznam, vključno s Konico Minolto, uvrstilo le 25.

Na pobudo 822 vlagateljev, ki predstavljajo 95 trilijonov dolarjev premoženja, tisoče podjetij vsako leto CDP odda klimatsko poročilo. Najvišje ocene kažejo visok nivo transparentnosti razkritij o informacijah, povezanih s klimatskimi spremembami, kar investitorjem omogoča ovrednotiti korporativno odgovornost in pripravljenost na spreminjajoče se zahteve trga in predpise o emisijah.

Paul Dickinson izvršni direktor in soustanovitelj CDP pravi: “V luči pogajanj o klimatskih spremembah v Parizu in pripravi na prihodnost z nizkim nivojem ogljika, bodo zanesljive informacije o tem, kako se podjetja odzivajo na prehod, še toliko bolj pomembne. Zato čestitamo tistim, ki so se uvrstili na CDP seznam CDLI.

O CDP: CDP, prej poznan kot Carbon Disclosure Project, je mednarodna neprofitna organizacija, ki zagotavlja edini svetovni sistem za podjetja in mesta, za merjenje, objavljanje, upravljanje in deljenje pomembnih okoljevarstvenih informacij. V CDP je vključeno 822 vlagateljev s skupnim premoženjem 95 trilijonov dolarjev. Njihov namen je motivirati podjetja, da zmanjšajo posege, ki imajo negativni vpliv na okolje. Več kot 5500 podjetij je za CDP razkrilo svoje podatke v letu 2015.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več