29.09.2015      19:03
Huawei na tednu mode v Milanu

Kultni oblikovalec Barnaba Fornasetti oblikoval Huawei pametno uro

Huawei Consumer Business Group (BG) je predstavil  prvo posebno izdajo pametne ure, katero je za goste praznovanja desete obletnice Vogue Kitajska oblikoval priznani italijanski oblikovalec Barnaba Fornasetti. To darilo predstavlja sodelovanje med Huawei, Vogue Kitajska in Fornasetti in združuje umetnost, dizajn in moderno tehnologijo.

Pametna ura z dizajnom Fornasetti uporabnikom omogoča povezljivost kjerkoli se nahajajo z obvestili o klicih, SMS in drugih sporočilih in spletni pošti. Ekskluzivni dizajn obraza pametne ure vsebuje motiv “Tema e Variazioni”, neskončne variacije obraza Line Cavaliera, pašček in škatla za shranjevanje pa sta oblikovana s klasičnim zelenim kristalom malahita, oboje je značilno za Fornasettijev design. Na škatli je prav tako vidna ključavnica, značilna za njihov dizajn.

Posebna izdaja ure bo na voljo samo gostom zabave ob deseti obletnici Vogue Kitajska, katero sponzorira Huawei in označuje zaključek Tedna mode v Milanu. Svetovno znani modni fotograf Mario Testino in supermodela Karlie Kloss in Sean O’Pry, ki sta nastopila v oglaševalski kampaniji, se bodo pravtako udeležili ekskluzivnega dogodka.

Huawei je istočasno predstavil novo design platformo, ki je namenjena oblikovalcem in umetnikom, ki lahko oddajo svoje kreacije preko spletne strani.  Naj bo to po meri narejen dizajn za obstoječe produkte kot je ura, ali pogled v kristalno kroglo na bodoče produkte, kot so pametni telefoni ali pametna ura za prihodnost. Huawei z navdušenjem pričakuje odzive in stvaritve oblikovalcev.

Klasična estetika dizajna, zgrajena s pametno tehnologijo

Huawei pametna ura je izdelana iz sofisticiranih materialov in vsebuje popolnoma okrogel 1.4-inčni ( 42 mm v premeru) zaslon na dotik AMOLED tehnologije, prevlečen s kristalom safirja, ki je odporen na praske in hladno-kovan okvir iz nerjavečega jekla. Ura je vrhunske kvalitete, katere dizajn resnično uteleša prostor, kjer moda sreča tehnologijo. Z možnostjo prenašanja glasbe za  predvajanje brez povezave in z Bluetooth povezljivostjo za brezžične slušalke, je ta ura odličen spremljevalec pri teku ali drugih aktivnostih na prostem. Senzor za merjenje srčnega utripa meri bitje srca,  6-Axis sensor za zaznavanje gibanja pa sledi aktivnostim kot so hoja, tek ali hoja po stopnicah.

Združevanje sveta mode in sveta tehnologije

Blagovna znamka Fornasetti sega v 20. Stoletje, ko jo je ustvaril Piero Fornasetti, katerega so imenovali tudi “oblikovalec sanj”. V smislu dekorativnih idej, je Fornasetti eden izmed največjih proizvajalcev predmetov in pohištva v 20. stoletju. Njegov sin, Barnaba, se trudi ohranjati Fornasetti tradicijo z nadaljevanjem proizvodnje in ponovnega oživljanja Fornasetti dizajna, kjer umetniško vizijo svojega očeta združuje z rokodelskim pristopom.

Navdih za motiv “Tema e Variazioni”, ki ga najdemo na obrazu ure Huawei, je operna pevka iz 19. stoletja Lina Cavalieri. Izbrana je bila iz istega razloga kot njihovi ikonični arhetipi: zaradi svoje klasične, formalne lepote. Linin obraz dopolnjuje brezčasni dizajn Huawei ure in pooseblja združevanje mode in tehnologije.

Barnaba Fornasetti o svojem dizajnu Huawei ure pravi: “Fornasetti blagovna znamka je osnovana na obuditvi in ponovni oživitvi svojih klasičnih dizajnov in predmetov, katerim daje nov namen in pri tem ohranja rokodelski pristop. Linin obraz je del zapuščine mojega očeta in da bi okrepil njen brezčasni dizajn, sem se paradoksalno odločil le-to uporabiti na najnaprednejšem produktu, ki meri čas.”

Glory Zhang, Direktor Marketinga pri Huawei Consumer BG, je o dizajnu ure povedal: “To sodelovanje z oblikovalsko hišo Fornasetti je začetek razburljivega potovanja za Huawei in zagotavlja povezljiost med inovativno tehnologijo in umetnostjo ter dizajnom in kulturo. To je prvo izmed mnogih razburljivih kulturnih sodelovanj, kjer se premikamo naprej proti cilju postati inovator na področju umetnosti.”

Dostopnost in dodatki

Standardni modeli Huawei pametne ure bodo na voljo v več kot 20 državah in regijah, med drugim v ZDA, Veliki Britaniji, Argentini, Avstraliji, Braziliji, Kanadi, Danski, Finski, Franciji, Nemčiji, Hong Kongu, Italiji, Japonski, Norveški, Filipinih, Rusiji, Singapurju, Južni Koreji, Španiji, Švedski, Švici in Združenih arabskih emiratih. V Sloveniji bodo predvidoma na voljo od pozne jeseni 2015.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

S to spletno stranjo se lahko izbrišete s sve... 5
anton.zore@telemach.net  |  4 ure je samo nekaj vrtil pa nič naredil...
Kaj menite o Applovem izgovoru za napake na i... 1
FerdoPiš  |  Vsaj niso eksplodirale, kot pri kopipejs...